Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

szukam kogoś z trójmiasta , kto mi ogarnie w mojej e90

chcę światła powitalne przy otwieraniu auta i zamykaniu

światła do jazdy dziennej

i wysuwanie się pilota po zgaszeniu auta ze stopu

może jeszcze coś jak jest jeszcze coś ciekawego do zakodowania w e90 pisać na pw

Edytowane przez daniell-gda
Opublikowano

Mam klienta w rumi

Zrobil mi dzienne wg instrukcji z forum, powitalne (tzn ringi,klamki) juz mialem ustawione a o kluczyku nie wiedzialem

W kazdym razie jak cos to pisz podam Ci namiary, ale pamietaj dzienne sa nie legalne ; D

Pozdro

Pablo

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo do świateł powitalnych musisz mieć odpowiedni moduł świateł w samochodzie, nie każdy się nadaje.

Jeżeli chodzi o światła do jazdy dziennej to niestety nie da się tego zrobić w e9x pre LCI. Ringi mają do tego zbyt małą moc i w dzień są praktycznie niewidoczne.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
Z tego co mi wiadomo do świateł powitalnych musisz mieć odpowiedni moduł świateł w samochodzie, nie każdy się nadaje.

Jeżeli chodzi o światła do jazdy dziennej to niestety nie da się tego zrobić w e9x pre LCI. Ringi mają do tego zbyt małą moc i w dzień są praktycznie niewidoczne.

światła dzienne chodzi mi o długie na 30%

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

DRL "długie H7" na 30% są legalne. W I Drive jest nawet opcja włączania/wyłączania DRL.

W pre LCI ringi niestety nie są przystosowane do DRL.

Światła powitalne rzeczywiście tylko w nowszych modułach FRM (chyba od ok 2008), ale zawsze można dokupić i założyć nowszy moduł.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Szkoda, że nie wrzuciliście tematu wcześniej. Dosłownie w zeszłym tygodniu sprzedałem moduł z opcją świateł powitalnych. Dodam, że tanio poszedł ;)
Opublikowano
Jakiś czas temu przerabiałem temat i jeździłem po różnych magikach co czarowali i przytym mówili że to pikuś zakodować światła dzienne. Także nie licz na to że w tej Trójmiejskiej próżni ktoś to ogarnie polecam kogoś z południa Polski (patrz tematy sponsorowane). Ja akurat byłem na południu spotkałem się z jednym z forumowiczow, 10min i po sprawie. Jeżeli nie masz możliwości jazdy na południe kraju jest mozliwośc kodowania zdalnego (z czego tez korzystałem).
Opublikowano
Jakiś czas temu przerabiałem temat i jeździłem po różnych magikach co czarowali i przytym mówili że to pikuś zakodować światła dzienne. Także nie licz na to że w tej Trójmiejskiej próżni ktoś to ogarnie polecam kogoś z południa Polski (patrz tematy sponsorowane). Ja akurat byłem na południu spotkałem się z jednym z forumowiczow, 10min i po sprawie. Jeżeli nie masz możliwości jazdy na południe kraju jest mozliwośc kodowania zdalnego (z czego tez korzystałem).

A widzisz, ja szukałem i znalazłem. Oprócz świateł dziennych do kodował mi jeszcze kilka funkcji (które chciałem), z całą pewnością mogę polecić. Kontakt na PW.

pozdrawiam

Opublikowano
A widzisz, ja szukałem i znalazłem. Oprócz świateł dziennych do kodował mi jeszcze kilka funkcji (które chciałem), z całą pewnością mogę polecić. Kontakt na PW.

Chyba wiem o kim mówisz(Szymon?). Mi nie pomógł ,chociaż ogarnięty facet ale jednak...

Opublikowano
Szkoda, że nie wrzuciliście tematu wcześniej. Dosłownie w zeszłym tygodniu sprzedałem moduł z opcją świateł powitalnych. Dodam, że tanio poszedł ;)

za ile sprzedałeś ten moduł ??

Opublikowano

Chyba wiem o kim mówisz(Szymon?). Mi nie pomógł ,chociaż ogarnięty facet ale jednak...

Tak Szymon. Za pierwszym razem też coś nie wyszło (auto z 2008r, był jakiś problem z połączaniem z modułem ) ale na drugi raz jak się umówiliśmy wszystko poszło zgodnie z planem.

pozdrawiam

Opublikowano

Wystarczy troszkę się oczytać, poszukać odpowiedniego softu, kupić kabelek i wio.

Wszystko jest opisane jak dla dzieci.

Opublikowano

za ile sprzedałeś ten moduł ??

Za 350.

Opublikowano

Dobór modułu FRM nie jest taki łatwy jak sobie każdy wyobraża.

Większość modułów dostępnych na allegro są to modele z demontażu i trudno się je kataloguje pod realoem.

Dobra rada to taka jak masz ksenon kupuj tylko z XE, zaś jeśli masz dynamic ksenon to XE AHL.

Polecam znalezienie odpowiedniego numeru w realoem, po czym szukać numerka w allegro.

Sam kupiłem FRM2 za 200zł z XE LED itd.

Powodzenia

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam,

szukam kogoś z trójmiasta , kto mi ogarnie w mojej e90

chcę światła powitalne przy otwieraniu auta i zamykaniu

światła do jazdy dziennej

i wysuwanie się pilota po zgaszeniu auta ze stopu

może jeszcze coś jak jest jeszcze coś ciekawego do zakodowania w e90 pisać na pw

Jestem chętny też na taką operację w okolicach Wrocławia.

• 6 miesięcy temu...