Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

:search:

masz 2 bawarki i nie wiesz co za kontrolka :duh:

oznacza jakiś błąd, lub ostrzeżenie, trójkąt i w środku wykrzyknik można się domyślić...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
:search:

masz 2 bawarki i nie wiesz co za kontrolka :duh:

oznacza jakiś błąd, lub ostrzeżenie, trójkąt i w środku wykrzyknik można się domyślić...

Tyle to wiem. Chodzi o to, ze w instrukcji pisze "silnik nastepnym razem moze byc wlaczony bez koniecznosci wcisniecia pedalu hamulca". To, ze ostrzezenie to wiem, chcialbym wiedziec jakie...

Opublikowano
No to wejdź manetką w opcję "check" i Ci się wyświetli. Dodatkowo powinieneś widzieć odpowiednią kontrolkę przy włączaniu/wyłączaniu zapłonu. To nie jest jakaś tajemna wiedza tylko znajomość do czego służą przyciski/manetki w samochodzie względnie idrive... Zdalnie nikt Ci tu nie pomoże bo ta ikonka może oznaczać kilkaset różnych rzeczy. Dosłownie.
Opublikowano
No to wejdź manetką w opcję "check" i Ci się wyświetli. Dodatkowo powinieneś widzieć odpowiednią kontrolkę przy włączaniu/wyłączaniu zapłonu. To nie jest jakaś tajemna wiedza tylko znajomość do czego służą przyciski/manetki w samochodzie względnie idrive... Zdalnie nikt Ci tu nie pomoże bo ta ikonka może oznaczać kilkaset różnych rzeczy. Dosłownie.

Nie mam idrive.

Sprawdzenie check malo daje, czasami pojawia sie ikonka silnika, ale po wylaczeniu silnika i ponownym wlaczeniu juz to znika. Natomiast ta kontrolka od dluzszego czasu tam jest i w dodatku w innym miejscu niz pozostale kontrolki (na wyswietlaczu przebiegu i biegow)

• Członkowie klubu
Opublikowano
nie masz w profilu skąd jesteś... w warszawie poszukaj użytkownika prmax, zapłacisz przyjedzie , albo ty do niego podłączy kompa i powie ci co i jak...
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
musisz mieć w check co to jest! jak nie ma to nie ma wykrzyknika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wyskoczy ci ikona jak wciśniesz check. musisz to wywołać.
Opublikowano
wyskoczy ci ikona jak wciśniesz check. musisz to wywołać.

Jak wchodze w check to pokazuje mi czasami rozne ikonki (zolte): silnik, zarowka. Na czerwono pokazuje mi te podwojne S czyli inspekcja.

Opublikowano
Więc może jest parę błędów zapamietanych...szukaj spalonej żarówki i pokoleji co pokazuje check
Opublikowano

mi sie wydaje ze to spalona zarowka..

najlepiej to by bylo jak byś podłączył pod kompa zczytał i skasował błędy, i potem sprawdził czy coś powróciło- mówie o check engine,

bo mogłeś mieć kiedyś jakis problem ktory wystepuje incydentalnie, albo wg wystapił raz, jest zapisany w pamięci i świeci się check.

bo zarowke wymienisz, a inspekcje skasujesz.