Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcę kupić takie Bi Xenony http://allegro.pl/bmw-e46-bi-xenon-lampy-przod-sedan-i3528914953.html i pytanie bo światła mijania i drogowe są na tej samej soczewce wieć 2 żarówka odpowiada za co i czy to jest zwykła żarówka H7 żółta czy też to jest żarówka xenonowa ponoć to jest tak jak był org.

W soczewce jest taki pierdolnik ala kurtynka która blokuje cześć światła (stąd wyraźna krawędź strumienia), jak włączysz długie to odskakuje i świeci wysoko. Do tego świeci też H7 w odbłyśniku obok oczywiście. Jakie jest jej zadanie nie wiem, pewnie zdeczko więcej światła daje niż sam xenon... z pewnością miejsce na postojówkę i długie do mrugania - jak pociągniesz dźwignię świateł do siebie to zapali się tylko halogen, przysłona w soczewce zostaje przymknięta. No i jeszcze komputerowo programowane dzienne tam są :)

Są patenty na wsadzenie tam HIDa z soczewką, ale poza tym że kozacko to wygląda plusów raczej nie ma :P

Ps. dopiero zauwazyłem drugie ze na pierwszym zdjęciu jest jakas soczewka wcisnięta... jak trafisz na upierdliwca to przeglądu to to nie przejdzie - chyba że to jakiś myk z serii zamienników i ma homologację na taki bajer :)

Opublikowano

te lampy są do pre-lifta

Moim zdaniem w wersji przed 01r xenon lepiej wygląda jak ma normalnie oryginalnie 1 soczewke i 1 duże zwierciadło (typowa agresywna bawarska maszyna)

http://img01-otomoto.sogastatic.pl/C29201002_12.jpg

Na dwóch soczewkach traci juz całą tą dusze i wygląda jak lekko zezowaty chiński tuning (nie daj boże jak jeszcze tło lampy jest w chromie zamiast czarne)

Z reszta na aukcji jest link do fejsa i tam zdjęcia z dwoma soczewkami mozna samemu ocenic , choć porównanie zielonego standarda z srebrnym Mtechnikiem nie jest obiektywne

(w poliftowej to zupełnie inna dyskusja )

Opublikowano
można też same kupić soczewki do świateł i samemu sobie zamontować. Są dostępne takie zestawy do e46. Wystarczy poszukać ebay, lub google i są w różnych rozmiarach, z różnymi maskowaniami soczewki itp.
szukam
Opublikowano
ale to nadal nie ma nic wspólnego z xenonem... jak wciśniesz tam H7 czy inny halogen to ok. (nawet w wewnętrzną można diodową żarówkę), ale jak już wpakujesz HIDa to kierowcy z przeciwka Cię powieszą, a policja zabierze dowód :P
Opublikowano

a jest opcja bez tego wiejskiego niebieskiego kółka z napisami ?

Ten koleś sprzedaje za 250zł wkład do lampy z soczewkami na bi-ksenon nie wiem po co masz kupować całą lampe. chyba że nie masz lamp

Opublikowano
a jest opcja bez tego wiejskiego niebieskiego kółka z napisami ?

Ten koleś sprzedaje za 250zł wkład do lampy z soczewkami na bi-ksenon nie wiem po co masz kupować całą lampe. chyba że nie masz lamp

Jest opcja bez tego napisu i bez tego są tańsze 1700 chce http://allegro.pl/bmw-e46-bi-xenon-lampy-przod-sedan-i3528914953.html te na pierwszym zdjęciu mam lampy ale zwykłe nie xenony nie znam się więc pytam tu na forum żeby uzyskać info

A tu filmik te za 2500 jak działają https://www.facebook.com/photo.php?v=173350439505580 co sadzisz ?

Opublikowano

Gadałem z gościem, sprawia wrażenie konkretnego. Ogólnie serwisują lampy więc to co widać na aukcji za 2500 to składak. Przykładowo klosz z e46 po lifcie, soczewka xenonowa z e60 (z tego co wyczytałem lepsza), ringi CCFL, wewnętrzna soczewka (tam gdzie w standardzie jest odbłyśnik) to tylko maskownica więc wygląda jak soczewka. Mówi że z przeglądami nie ma problemu bo wszystko jest na ori cześciach i trzeba by nie lada speca zeby się połapał, ze to nie fabryka czy zamiennik :) Kolor napisu na soczewce xenonowej też można sobie wybrać.

Do tego zestawu ewentualnie brakuje silnika poziomującego w czasie rzeczywistym (to co jest w ori bo zwykłe lampy mają pokretło w kabinie, xenon ma automat) i spryskiwacze - jeśli ktoś miał wcześniej xenony to problem odpada i wszystko powinno być legalne :P

Jak ktoś chce ori lampy w xenonie to też poskłądają.

Moje podsumowanie:

lampy złożone na wysokiej klasy częściach, jesli ktoś miał wcześniej xenony to tak jakby włozył bebechy z roku >2010 w klosz od e46. Teoretycznie sa legalne pod warunkiem że ma się system poziomowania i spryskiwaczy, w praktyce róznie to bywa. Tak czy siak ringi sa CCFL a klosze nie mają wybitego symbolu dla DLR tak więc na aych ringach jeździć nie można - jako pozycje jak najbardziej tak :)