Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Samochod to E36 compact 1998r. 316i + lpg. Problem polega na tym, ze niezaleznie od tego czy silnik jest rozgrzany czy zimny w srodku leci zawsze zimne powietrze. Jedynie przy predkosci 160-170km/h i przy 5 tysiacach obrotow jest takie srednio cieple (ale tez bez rewelacji). Termostat napewno sprawny bo wskazowka od temperatury silnika szybko znajduje sie na srodku i juz tam zostaje (zreszta na wiosne 2013 wymieniany). W lato bylo to bardzo fajne ale teraz gdy o 6:00 sa pierwsze przymrozki to sie boje ze zamarzne gdy beda ujemne temperatury ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

To w mojej e36, 318+ lpg grzeje jak sie "berci" widzi . Czasem na trasie cieplutko robi się w mig a czasem po iluś tam km przestaje grzać lub w ogolę nie czuć żadnego nawiewu. Kiedy jest włączona klima wieje cały czas.

W dodatku od czasu do czasu < a ostanio coraz częsciej> niezależnie od tego czy jest włączony nawiew ciepły czy zimny, czy jadę szybko czy wolno, na skręconych kołach czy wyprostowanych słychać odgłos " jakby ktoś ""pierdział"' w rure. Odgłos mam wrażenie, że wychodzi spod kokpitu gdzieś ze środka jakby bliżej szyby.

Ma ktoś jakiś pomysł ?? Bo mnie zaczyna to drażnić...

Nie znam się na mechanice baba ze mnie i tyle.

Opublikowano
Albo ktos wlal srodek do uszczelniania chlodnic. Co prawda w wiekszosci przypadkow uszczelniaja chlodnice ale lubia tez zapychac nagrzewnice
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano
mam podobny problem z tym ze u mnie leci zimnie powietrze na ciało na szybe i nogi leci cieple wrecz bardzo cieple .nie mam pojecia dlaczego na srodku leci bardzo zimne a wszedzie ciepłe.moze ktos sie spotkal z takim problemem juz?i cos potrafi doradzic?

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano
Witam, miałem kiedyś to samo - przyczyna jest bardzo prosta i aż nie do uwierzenia - macie za mało płynu w chłodnicy i nagrzewnica nie jest do końca zalana i temu nie grzeje. Dolejcie płynu do chłodnicy i po problemie. Oby tylko nie było przecieków w chłodnicy. Także po borygo na stację lećcie, po wlaniu płynu sprawdźcie czy z chłodnicą jest wszystko oki i czy nie ma wycieków i po problemie. Pozdrawiam chłopaki:)
Opublikowano

ATIK bo z kratek ma lecieć zimne żeby kierowcy nie usypiać (jak się nie mylę wyjątek jest tylko w compact).

Mówicie sprawdź elektrozawór, większość aut z LPG przy montażu go straciło i są jaja z ogrzewaniem...

Opublikowano

Ufo dzięki jakaś konkretna podpowiedz :D

Płynu Zbyszek w chłodnicy zawsze mam tyle ile trzeba bo tez najpierw ktoś mi to podpowiedział, więc pilnuje ale tu nie ma przecieku :D