Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jaką farbą najlepiej malować alufelgi? Chcę to zrobić własnoręcznie. Wiadomo, że przed malowaniem potraktuje felgę papierem ściernym i rozpuszczalnikiem, to wystarczy?

Jeden kolega malował alusy sprayem za 15zł i całkiem dobrze wyglądają, drugi doradza żeby pomalować farbą do okien. Liczę na pomoc!

EDIT/ chyba napisałem w złym dziale, jak tak to proszę o przeniesienie tematu.

Opublikowano

haha a wiec jeśli chcesz w miarę profesjonalnie to pomaluj lakierem samochodowym spray zejdzie a felgi zaczną się utleniać farba do okien to mnie rozłożyło na łopatki

ja zrobiłem tak jest to połączenie czarnego trotona i srebrnego trotona o granulacji 212

http://imageshack.us/f/692/ot3k.jpg/

Loading... ██████████████] 99%
Opublikowano
Witajcie, jaką farbą najlepiej malować alufelgi? Chcę to zrobić własnoręcznie. Wiadomo, że przed malowaniem potraktuje felgę papierem ściernym i rozpuszczalnikiem, to wystarczy?

Jeden kolega malował alusy sprayem za 15zł i całkiem dobrze wyglądają, drugi doradza żeby pomalować farbą do okien. Liczę na pomoc!

EDIT/ chyba napisałem w złym dziale, jak tak to proszę o przeniesienie tematu.

Nie żal Ci samochodu, żeby stosować na nim takie badziewie?

Opublikowano
Wiesz.. jest to mój pierwszy samochód, mam ograniczony budżet, w dodatku jest biały więc chcę w nim chociaż aluski czarne zrobić. Zresztą, jeżeli się to dobrze zrobi to nie wygląda tak źle.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

blizz

czarny kolor to dobry pomysł... nie widać tak pyłu po klockach, a w zimę zawsze jest go więcej! jeśli zdecydujesz się na malowanie sprayem, to jeśli mogę Ci doradzić, to maluj z odległości 20-30 cm, lepiej kupić jedną puszką sprayu więcej a na pewno nie zrobisz zacieków i dłużej będzie się trzymać, rób też długie odstępy pomiędzy warstwami. Na pierwszą warstwę zrób dosłownie mgiełkę i poczekaj aż wyschnie porządnie.