Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się ostatnio nad wymianą radia. Przeczytałem już kilka tematów, znalazłem ramki, które umożliwiają włożenie własnego radia. Tylko właśnie, na większości zdjęć czy filmików, radio oraz panel klimatyzacji są ustawione odwrotnie niż u mnie:

http://img109.imageshack.us/img109/7264/73ip.jpg

Wydaje mi się, że ramki, które oferują pasują tylko w miejsce, w którym u mnie znajduje się panel klimatyzacji. Czy ktoś miał już tak u siebie? Czy konieczna będzie przekładka panelu klimy z radiem? Czy to w ogóle możliwe?

Opublikowano
Ja mam też odwrotnie. Jeśli to radio 1 Din to bez problemu podejdzie ramka z allegro. Jeśli 2 Din to klimatronik będzie wbudowany w ramkeu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to co jest na fotach to elemnt skladowy navi, to zdjecie z twojego auta ? jezeli tak to wymiana na zwykle radio nie jest juz taka prosta
Krzysztof
Opublikowano

Nie wiem jeszcze jakie radio dokładnie, pewnie coś od Alpine.

Tak, to zdjęcie z mojego samochodu.

Zależy mi na założeniu skrzyni basowej i być może nowych głośników, a z tego co wiem nie da sie podpiąć skrzyni do tego radia.

Właśnie dlatego chciałbym je wymienić

Opublikowano
Nie wiem jeszcze jakie radio dokładnie, pewnie coś od Alpine.

Tak, to zdjęcie z mojego samochodu.

Zależy mi na założeniu skrzyni basowej i być może nowych głośników, a z tego co wiem nie da sie podpiąć skrzyni do tego radia.

Właśnie dlatego chciałbym je wymienić

A dlaczego "nie da się podpiąć" skrzyni basowej??? Niektórzy ją robią - w bagażniku we wnęce po lewej lub prawej stronie, za plecami kanapy albo zamiast pojemnika pod podłogą bagażnika. Jak wygłuszałem podłogę i wymieniałem suby to koleś który mi to robił właśnie proponował mi zrobienie skrzyni basowej zamiast subów pod siedzeniami.

I drugie pytanie - poboczne - czy ori panel klimatyzacji nie powinien mieć srebrnych obwódek wokół pokręteł (u Ciebie nie ma), takich:

http://www.bmw-egypt.com/eg/en/newvehicles/1series/coupe/2007/_images/interior_clima.jpg

Opublikowano

Skoro jest możliwość podłączenia, to orientuje sie ktoś jak? I czy będzie to grać tak, jak powinno?

Co do panelu, nie wiem, nie orientuje sie, przy zakupie już takie były

Opublikowano

I drugie pytanie - poboczne - czy ori panel klimatyzacji nie powinien mieć srebrnych obwódek wokół pokręteł (u Ciebie nie ma), takich:

Auto z 2005r więc nie powinien.

Opublikowano

Może lepiej porzucić pomysł wymiany radia, a zamiast tego podłączyć skrzynie przez wzmacniacz High Input?

Czy ktoś stosował taki u siebie?