Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim. Czytałem ostatnio trochę o teście przelewowym i gdzies przewinęła się odpowiedz że test robi się tylko w CR, czy to prawda?
Opublikowano
to akurat nie jest najważniejsze. Po prostu robi się to po to aby sprawdzić który przelewa za dużo. Zobacz sobie filmiki na YT. np. 3 wtryski przeleją setke, a jeden 150 i już wiadomo :D
szukam
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :-) trochę drży mi buda i zastanawiam się co może być za to odpowiedzialne. Myślę że uda mi się to zrobić w tym tygodniu, a jak się uda to zamieszcze film i będziemy dymać

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

A właśnie. Słyszałem że strzykawki powinny być na poziomie wtryskow, słyszał ktoś coś na ten temat?

Bo na yt wszyscy mają wysoko

Opublikowano

Poprostu wyczytalem gdzieś że powinno być na poziomie wtryskiwaczy i dlatego pytam się czy ktoś o tym słyszał? Ale i tak będę robił jak na yt więc spoko ;)

Opublikowano

Hejka.

dzisiaj zrobiłem test i nieco inaczej niż widziałem na yt , test trwał z 15 min i napełniły się jedynie wężyki :

cyl:

1 7cm

2 7cm

3 10cm

4 20cm

i co o tym sądzicie?

no i zrobiłem jeszcze test bratu astra 17 cr

i wyszło

cyl

1 31ml

2 34ml

3 31ml

4 39ml

i co sądzicie o tym wyniku?

Opublikowano

a 4 cyl to wtrysk sterujący

i co myślicie o wyniku testu?

dawać do sprawdzenia?

zaznaczę że mam lekkie drgania budy

ale jeszcze chcę przepłukać spelungiem i zobaczyć co będzie

Opublikowano
nie robi się takich testów bo one nie są miarodajne... napisz może coś więcej o objawach bo to raczej nie wtryski, może być poduszka silnika, koło dwumasowe itp
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

wydaje mi się że to dwumas ale nic nie stuka ani nie wyje tylko są wibracje budy

poduszki wymienione dwa lata temu więc to chyba nie to

koło pasowe nowe ori

wtryski, nic nie dymi nie muli pali od strzału zima -20 zero problemu

a buda drga