Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanko.Padł mi alternator i oddałem go do regeneracji,dzisiaj zadzwonił gośc i krzyknął sobie 530zł za regenerację demontaż i montaż.Czy to jest normalna cena?
Opublikowano

Powiadasz

gośc i krzyknął sobie 530zł za regenerację demontaż i montaż.Czy to jest normalna cena?

Trochę dużo bo inni płacili :

robiłem alternator w Elektro-Mot na ul. Spójni w Wawie. Za wymianę wirnika łożysk i szczotek zapłaciłem 250 pln. zrobili mi praktycznie w ok. 3 godziny. Do tego gwarancja na 6 miesięcy, a robiłem to ponad rok temu i śmiga bez zarzutu, ładowanie ok.

np.wymiana regulatora to 80zł koszt,

albo :regenerowałem alternator - wymiana szczotek + regulatora i zapłaciłem 100zł i działa jak należy.

A inny forumowicz kiedyś napisał :

ja na twoim miejscu sprawdził bym najpierw styk łaczacy silnik z karoserią bo ja tez miałem brak ładowania kupiłem uzywke i ładowanie miałem 13,2v 13,6v ale to zamało było kupiłem jeszcze jeden i okazało sie ze ładowanie miałem 12v zdenerwowałem sie i zaczołem szukac przyczyny i okazało sie ze miałem zaśniedziały styk masy wyczysciłem i wszystko śmiga jak złoto ładowanie 14,2v i wten sposub leża mi dwa alternatory

Do tego dodam : jednym warsztacie gosc powiedizał ze ma po 400zł nowe ale firmy niezna czyli "chinskie" z 12 miesieczna gwarancja.

Od siebie dodam : życzę trafnego wyboru

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
ja jak sie spytałem ile kosztuje regulator napięcia z szczotkami orginal valeo to sie bardzo zdziwilem,sprzedawca krzyknął 450 zl.ale mnie cala regeneracja wyniosla 50 zl bo koszt za szczotki ktore sam sobie wlutowalem to 6 zł a reszta to koszt łozysk.a robocizna 0 zl bo robilem sam