Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. mam pytanie odnosnje ukrytego menu tam gdzie wykonujemy test zegarow. dochodze do pozycji 19 i mam napis LOCK: ON I POD SPODEM CODE 00 Czy wiecie o co chodzi? Edytowane przez adrianmiszczyk
Opublikowano
puszukaj na forum E60 tematu "ukryte menu" - tam jest wszystko opisane jak to odblokowac

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Moglbym zapodac linka bo jestem w aucie i mam neta na telegonie :( dzieki. auto nie chce mi odpqlic wkladam pilota wciskam start + sprzeglo i nic. Gazownik mi lpg zakladal i od tamtej pory auto zaczelo fiksowac rano nie odpala nie kreci.. czasami sie radio samo wlaczy, jezyk zmieni w radiu, dmuchawa sama sie zalaczy, check sie dluzej pali po odpaleniu i gasnie. zaraz w dniu montazu mialem taki przypadek ze przelaczal sie sam benzyna, gaz i tak caly czas i zapalil sie check pojechalem na.komputer i wykazalo blad P1250 nigdzie nie mam info co to jest. ale autko jak odpali to smiga dobrze
Opublikowano
Na pewno wchodząc do ukrytego menu nie rozwiążesz tego problemu. Pod pozycją 19 musisz wpisać dwucyfrowy kod który jest sumą 5 ostatnich cyfr VINu. Wtedy będziesz miał status LOCK:OFF i będziesz mógł wejść we wszystkie w inny przypadku ukryte pozycje menu od chyba 02. do 18. Z ważniejszych pod 07. jest temperatura silnika, 08. to prędkość cyfrowa, jeśli dobrze pamiętam 04. lub 05. to poziom paliwa w baku w litrach itd. Poszukaj.
Opublikowano
Tak wlasnie tez uczynilem lecz gazownik nie wie co to moze byc ze po nocy auto nie chce odpalic. Proboealem sam przez ponad godzine uruchomic auto i ku mojemu zaskoczeniu odpalilo ale po wyjeciu i wlozeniu zaslepki od gniazda OBD tej z takim malym rezystorkiem. nie wiem czy to zbieg okolicznosci? auto jak.juz odpali to caly dzien odpala.dopiero po nocy ma problem :(
Opublikowano

A czy masz prawidłowe napięcie aku i alternator jest sprawny? Instalacja gazowa nie powinna powodować samoczynnego włączania się dmuchawy, radia, kontrolek na desce i innych tego typu numerów. Nieprawidłowe napięcie w instalacji - tak. P1250 to "Solenoid circuit malfunction". Nie jestem w stanie powiedziec nic więcej na temat tego błędu ale jeśli przed gazownikiem go nie było a teraz jest to niech się gazownik nie miga że czegoś nie spieprzył. Ten gazownik był jakiś w miarę sprawdzony i miał doświadczenie z nowszymi bmw?

Jeśli zamierzasz kontynuować ten wątek na forum to sugeruje edycję i zmianę tematu wątku :)

Opublikowano
Zauważyłem że jak auto dostanie wilgoci to nie odpala, w nocy stoi jest wilgoć i rano cisza...byłem dzisiaj na myjni i to samo nie odpalił , pomogło odłączenie i podłączenie aku na nowo..w poniedziałek rano odstawiam do gazownika na cały dzień i mają zamiar od podstaw obejrzeć instalacje elektryczną od LPG. Chociaż odłączył dzisiaj elektryk całą instalacje LPG i problem odpalenia nadal się utrzymuje.
  • 4 miesiące temu...