Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie. Ostatnio kupiłem BMW 525tds. 97r I mam takie pytanie. Pod maska jest filtr paliwa. A od dołu tego filtra jest "rurka" z której czasem sączy sie ropa. Gdzie powiennien być skierowany "wężyk"? Jeżeli wogóle powinnien być.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie powinno być wężyka i nic nie powinno się sączyć.

Jest to korek który raz na jakiś czas powinno się zluzować i spuścić kondensat, czyli wodę oddzieloną z paliwa.

Filtr do wymiany. Koszt ok. 60 zł.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz spróbować. Pod tą nakrętką jest oring tylko jak ją wykręcisz to będzie Ci ciekło paliwo.

Jak kupiłeś auto to dla dobrego samopoczucia przydało by się wymienić ten filtr.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jak kupiłeś auto to, pierwsza rzeczą, którą powinieneś zrobić moim zdaniem, to wymienić wszystkie filtry i olej a potem jakiś konkretny szczegółowy przegląd auta, zawieszenie itd. Przynajmniej ja tak robię.

Pozdrawiam i życzę bezawaryjnego użytkowania

Opublikowano
Sześć dych za filtr to nie tak znowu dużo. A jak nie wymienisz to w zimę się zemści.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/