Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie , mam mały problem ostatnio mialem problem z kluczykiem ktory pobierał 2 A prądu , elektryk powiedział ze kluczyk nadaje sie do naprawy i aktualnie jezdze na zapasowym, od tej pory wszystko bylo ok , az dotad jak podczas jazdy zgasło mi auto przy hamowaniu , i od tej pory dzieje sie tak co jakis czas , dodam ze odrazu po zgasnieciu odpala bez problemu.
Opublikowano

w sensie że jak wciśniesz sprzęgło-rozłączysz napęd to silnik za nisko schodzi z obrotów na biegu jałowym i gasnie

po pierwsze zobacz wszystkie wężyki podciśnieniowe czy są całe i na miejscach

jak całe to kolejno wyczyść silniczek krokowy

masz gaz ?

Opublikowano

Najpierw sprawdź czy na benzynie też jest ten problem. Jak na benzynie ok to do gaziarza.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
to nie jest raczej wina kluczyka tak przynajmniej jest u mnie że po zapaleniu wyciągne środek z kluczyka i chodzi normalnie
Opublikowano

kluczyk jest potrzebny tylko przez kilka sek do odpalenia po tym nie jest potrzebny

pytałem o gaz bo to standardowy problem u gazownika zwykle gaz wysadza wężyki ale też inne mogą byc przyczyny

Jakiś czas temu własnie 316 zaczął mi gasnąć co kazde skrzyżowanie tak jak tobie... spadł jeden wężyk podciśnieniowy banał ...no ale sprawdź