Skocz do zawartości

jakiej firmy tuleje wahacza tylnego zamontować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę wymienić tuleje wahacza tylnego te które sa przy podwoziu bo strasznie tłuką i nosi tyłem po drodze. Mam pytanko w jakiej firmy tuleje najlepiej sie zaopatrzyć? W intercarsie gość powiedział że Lamfordera (powiedział że są seryjnie montowane w BMW) sa po 148 za 2 szt. a Febi bilstein po 114/kpl. poza tym czytałem na forum ze lepij podobno jest użyć tych z kołnierzami. To prawda? Czy to są dobre ceny. A może są inne jakiej dobre i tanie. A i jeszcze jak to wygląda cenowo jeżeli chodzi o montaz tych tulei. Licze na podpowiedź.

Pozdro

Burza

Opublikowano
ok, rozumiem Rudy że takie montowałeś w swojej bejcy. powiedz mi jeszcze ile płaciłeś i za ile montowałeś (chyba że montowałeś sam) i czy one były z kołnierzami.
Opublikowano
Z tego co wyczytałem na forum to polecam lemfordera, ostatnio mi je zamontowali w warsztacie tylko jakies mniejsze po 75zeta te duze facet mówił ze sa po 135 chyba ale u mnie były jeszcze dobre.
Opublikowano

Zadzwoń do najbiżej położonego od Ciebie ASO i zapytaj czy nie dostarczają części do jakiegoś Gorzowskiego sklepu partnerskiego. Jeśli dostarczają to zamów w tym sklepie i koszty przesyłki masz z głowy.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

dzięki za wszystkie posty. Juz wiem, dzwoniłem do serwisu w Opolu, mam oryginał po 50 zł/szt. + wymiana 120 zł/kpl. Może ktoś wie czy ta cena za montaż jest ok? Tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju. W ASO we Wrocławiu gość powiedział że tych tuleji z kołnierzami juz nie ma w sprzedaży, mówię oczywiście o oryginale, a w Opolu że zamawiają tylko te z kołnierzami. Wie ktoś coś na ten temat?

Pozdrawiam

Burza

Opublikowano
Czy to będzie z kołnierzem czy bez, to już nie ma takiego znaczenia, jeśli jest to część z aso. Możliwe, że biorą z różnych magazynów, jeśli mają i takie i takie. Ja założyłem bez kołnierza, przejechałem 80 tys. po dziurach i jest ok. Sam zdecyduj. Cena za montaż też ok, przynajmniej wiesz, że będzie fachowo zrobione.