Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie dozbieralem w koncu na moje marzenie, no i problem numer 1. co wybrac smg czy manuala? jesli wiedzialbym ze smg pracuje tak jak w nowej m5 to od razu zdecydowalbym sie na takie rozwiazanie, ale m3 moze miec calkiem inna pake (starsza=wolniejsza), czy ktos wie co lepsze czy ktos jezdzil jednym i drugim i moze pochwalic sie wrazeniami?

aaa najwazniejsze czy z smg traci na osiagach?

dzieki

pzdr.

Opublikowano

Tylko i wylacznie SMG. :cool2: Przetestuj a przekonasz sie sam.

SMG w e46 M3 to calkiem inna bajka niz ta ktora opowiada sie w przypadku zwyklych trojek lub Z4.

Skrzynia SMG w nowej M5 jest podobnej konstrukcji jak ta w E46 M3.

Opublikowano

to to już rzecz gustu!Jak byś miał SMG2 do wyboru to bez wątpienia tak :cool2: Ale w innym razie ja wybrałbym 6 manualka(znam ją z autopsji)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tylko i wyłącznie z SMGII :mrgreen:

Kiedyś u Helmutów miałem przyjemność i to jest bajka. Nie należy próbować porównywać skrzyni SMG z M3 ze skrzyniami "SMG" z takich jak Z4 czy 330Ci...to inna sprawa.

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano
E46 M3 :norty: :norty: :norty: :twisted: :twisted: :twisted: :cool2: :cool2: :cool2: :clap: :clap: :clap: (manual czy SMG? - to juz mniej istotne)...

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
a ja bym brał manual. SMG jest moze fajna jak sie wsiada na test ale na dluzsza mete jak chcesz sie pobawic autem to manual i sprzegło są niezastapione. Jesli to ma być bulwarowe szybkie auto to moze i SMG ale dla mnie za bardzo przypomina automat.
535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
A ja bym bral... to, co by mi sie podobalo. Przejedz sie wersja z manualem i z SMG i sam bedziesz wiedzial. Przeciez to Ty bedziesz jezdzil tym samochodem, a nie uzytkownicy z forum.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Jeżeli chcesz szybko jeździć to smg. Jeżeli umiesz szybko jeździć to manual...
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari