Skocz do zawartości

Kabel/interfejs do e83 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pytanie do znawców tematu.

Przeglądając pewien portal aukcyjny natknąłem się na kilka wersji interfejsów do BMW od 50pln do 160pln. Jeden to zwykły OBD2 z linią k dla samochodów do 2006, kolejny do k+dcan czyli linia k i d-can w jednym dla modeli do i po 2006. No i dochodzi do tego interfejs z aktywnym zapłonem i wykrywaniem baterii. Te ostatnie są najdroższe i domyślam się że dają możliwość pracy interfejsu zarówno na postoju jak i w trakcie jazdy ?

Interfejs prócz do monitorowania stanu DPF (nie mam kontrolki) i parametrów silnika potrzebny mi będzie do standardowych operacji jak odczyt i reset błędów czy zamiana konfiguracji auta. Możecie polecić jakiś kabel bo już sam nie wiem który kupić..?

:?:

Opublikowano
Autorze: a jaki masz rocznik auta ???
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
Autorze: a jaki masz rocznik auta ???

listopad 2006, wersja po fl

Opublikowano

Witam.

Dołącze do dyskusji bo sam mam takie samo X3 z 11.2006r FL 2.0d i sam szukam kabla.Czy kabel od Viakena za 59 zł (jest do x3 do roku 2006r) będzie dobry?

szczyrk81 ZDW
Opublikowano
  • Autor
Witam.

Dołącze do dyskusji bo sam mam takie samo X3 z 11.2006r FL 2.0d i sam szukam kabla.Czy kabel od Viakena za 59 zł (jest do x3 do roku 2006r) będzie dobry?

Poszperałem trochę i z tego co znalazłem wynika że e83 od 9/2006 mają już d-can wiec kabel musi d-can obsługiwać, do tego dobrze aby miał wykrywanie zapłonu.

Models that require D-CAN:

- E60, E61 after 3/2007, E83 after 9/2006, E81, E87 after 3/2007, E90, E91, E92, E93 after 3/2007,

- E70 (New X5), R56 (New Mini), New F Series, as well as all other new models.

Opublikowano
Tak..musi być Dcan....inaczej nie chodzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a czy ma aktywny zapłon czy nie to już nie ma wielkiego znaczenia :mrgreen:
Opublikowano
Poszło na zwykłym-najtańszym.
szczyrk81 ZDW
Opublikowano
To miałeś fart i tyle... :cool2: :cool2: :cool2:
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Majstry ,gdzie kupic kabel D-can z zapłonem do E81,E87,E88,E90,E91 no i E60 itp itd ? gdzie kupić , sprawdzone zródło ?
Opublikowano
Na forum w tematach sponsorowanych sprzedają autorzy :cool2: :cool2: