Skocz do zawartości

schemat wtyku silnik <-> stacyjka w e30 1.8 benzyna 92r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jestem nowy na forum i mało miałem do czynienia z samochodami markami bmw, natomiast ostatnim czasem kupiłem silnik od bmw e30 1.8 benzyna 92r. i mam zamiar zamontować go w wózku widłowym, w którym silnik był bardzo stary i nie wiadomego pochodzenia.

kupiłem silnik z całym osprzętem (rozrusznik alternator itp) oraz z całą elektryką, komputer, wszystkie czujniki i sonda lambda. potrzebuje schematu wtyku łączącego silnik ze stacyjką, zeby nic nie zepsuć a wszystko prawidłowo połączyć. mam nadzieje ze mi ktoś pomoże. niżej daje link do zdjęcia jaki to dokładnie sinik, zeby było wiadomo o co chodzi ;)

http://img10.tablica.pl/images_tablicapl/70655627_2_644x461_silnik-bmw-e30-18-w-calosc-lub-na-czesc-zdjecia.jpg

(zdjęcie jest tylko poglądowe, nie moje)

z góry dziekuje za pomoc :)

Opublikowano
ale czy to jest jakiś problem dla kogoś podzielić się tą wiedzą? nie rozumie... lepiej silnik włożyć do widlaka i używać go normalnie niż pałować na rondzie i odstawić na złom...
  • 4 lata później...
Opublikowano

wow!

ciekawe czy ten ziomek to zrobił - odważny pomysł! też bym chciał coś takiego zrobić! Tyle, ze z taką przeróbką to jedynie taki widlak na własny użytek. a w ogóle mozna tak? tzn - kupię sobie widlaka i np. śmigam po podwórku czy to trzeba jakoś rejestrować?? jakieś przeglądy itd??

w sumie czytałem tu, że w tych przeglądach to nawet widły mierzą, totalnie tyle zachodu, zresztą ile w tym prawdy to nie wiadomo

Opublikowano

Dostajesz złotą patelnię za odgrzanie bardzo starego kotleta:

http://4.bp.blogspot.com/-rc6s9oWxU3M/Upub9SGHHfI/AAAAAAAAAUs/G7Bl7dmbnFo/s1600/Z%C5%82ota+patelnia+(Team+Fortress+2).png