Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Czy mozecie mi powiedziec czy mozna myc normalnie silnik? Wczesniej w innym aucie normalnie mylem itd i nie bylo problemow a teraz uslyszalem opinie ze podzespoly moga korodowac itd. Mam troche brudu pod maska i chcialbym to wszystko woda (nie Kercherem) zmyc. Co sadzicie mozna ?
318D E91 N47 Touring 2008r.
Opublikowano
Spokojnie . Kup sobie płyn do mycia silnika (dimer,akra etc lub dobre Apc) dmuchajac na zimne pozabezpieczaj workiem elktronike. Spsikaj płynem - pędzelek do ręki i jazda. Na koniec delikatnie woda . Będzie ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, bez problemu można. Ja bym tylko zdjął dolną osłonę na czas mycia żeby brud nie został na niej. Do mycia silnika fajnie nadaje sie tenzi truck w jakimś rozsądnym stężeniu w połączeniu oczywiście z pędzlem.
Opublikowano

ja zawsze myje karcherem jeszcze problemow nie mialem.. uzywam plynu do mycia daje chwile czasi i karchera ustawiam na 80-100*C i jazda z myciem ;) i tak juz od 7lat :) i zero problemow ;)

aha - w kolo elektroniki robie z dalsza i szybciej niz po innych podzespolach by mi sie woda gdzies przypadniem nie dostala :)