Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam e39 3.0d, i znowu mam problem z bunia..

przestało działać mi od strony kierowcy z przodu swiatło pozycyjne tzn ringi, kierunkowskaz, swiatła drogowe i dolny przeciw migielny cud jest taki że działa światło mijania az jestem zdziwiony. z prawej strony natomiast wszystko działa jak powino, na komputerze pokładowym nie mam żadnych komunikatów o przepalonuch zarówkach, żarówki sprawdzałem i są dobre. co może być przyczyną tego zjawiska ? dodam ze rozłączenie akumulatora na 20 min nie pomogło,

proszę i dziękuje z góry za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może brak masy?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
masa jest, dziś jak spojrzałem to mam tam cały czas napięcie 3.1v i jak właczam światła to to napięcie sie nie zmienia jest cały czas 3,1v tylko na mijania jest inne.. dlaczego tam jest stałe napięcie 3.1v ? moze byc to winna jakiegoś bezpiecznika bądź modułu ?
Opublikowano

znalazłem :norty: :D winowajcą okazał sie moduł lcm 3, dostała sie do niego w jakis sposób woda i zaczął rdzewieć w jednym miejscu, i widać ze delikatnie jest okopcony... po wyczysczeniu płytki spirytusem i po porawieniu paru styków lutownicą światła ożyły jupi :lol:

dziękuje za pomoć pozdrawiam

temat do zamknięcia