Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam taki problem 2 lata temu kupilsimy e36 r6, dosyc zadbana z przebiegiem 120tys a przy 70 byl wymieniany silnik na nowy nie wiem czego moze z tegoo samego powodu co teraz, zalozylismy po kupnie lpg i teraz ma przebieg 170tys prawie buda a silnik niby 70 bo byla faktura ze wymieniany byl, ostatnio bierze duzo oleju ojciec wlal 3 litry na 1000 km jak wracal z niemiec, dzis patrze tez sucho na bagnecie pod autem nic nie kapie na kostke wiecie co moze byc przyna ze tyle oleju idzie i gdzie on sie podziewa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proste,po prostu bierze olej do komory spalania.Tylko który(e) cylindry (cylinder).Można podłączyć INPĘ i zobaczyć poszczególne cylindry na wykresach lub sprawdzić sprężanie w każdym oddzielnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może kwestia zapchanej odmy.....hmmm może zużyte uszczelniacze lub jakiś większy wyciek....szukałeś wycieków????

PZDR>

Opublikowano

Nie patrz czy kostka mokra tylko jak masz osłony silnika to je zdejmij, obejrzyj z góry z dołu cały silnik/ miskę itd. Jak pali 1l na tys km to musi kopcić.

Zmień na początek odmę koniecznie bo pewnie nie była nigdy ruszana

Opublikowano
wyciekow nie ma, ale duzo trzymał katalizatror dzis pusciła dymka na biało przy odpalaniu wiec, olej spala tylko nie wiem jeszcze jak czy to wina uszczelniaczy czy może pierscień na tłoku ale juz wiadomo gdzie sie podziewa olej. wczesniej gazowalem i nic dymu nie było wiec katalizator tak musiał trzymac te spalilny :wink:
  • 3 miesiące temu...