Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! mam dość spory problem z moją trójką i potrzebuje pomocy. Mam nadzieje że ktoś mi będzie w stanie pomóc bo już kompletnie nie mam pojęcia co jej dolega. Problem polega na tym że pewnego dnia w drodze do Krakowa na autostradzie temperatura mojej bmki wskoczyla na czerwone pole wystudzilem ja dolalem plynynu i niestety juz nie dalo rady jechac bo co chwile wskazówka wchodziła na czerwone pole. Scholowałem samochód postawiłem na warsztat i wymieniłem po kolei : termostat, pompę wody ( podobno łopatki się rozleciały). Pomogło na tyle że podczas wolnej jazdy temperatura nie podnosi się natomiast po dłuższej chwili temperatura podnosi się ponad pion. Zauważyłem że nie ma obiegu wody. Wąż górny jest gorący natomiast na dole zimny. Pojechałem do majstra wymienili wiskoze.Do tego na termometrze mam temperature ciągle -37.Niestety problem pozostał. Później znajomy mechanik sprawdzał mi spaliny w układzie chłodzenia testerem i też nic nie wykazał. Kompletnie zgłupiałem co to może być. :mad2: Może ktoś miał taki problem i udało mu się go rozwiązać bo szkoda mi samochodu sporo w niego włożyłem pieniędzy czasu i chciałbym nim troszkę pojeździć. Z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano
... wymieniłem po kolei : termostat, pompę wody ( podobno łopatki się rozleciały). Wąż górny jest gorący natomiast na dole zimny.

To jeszcze inny termostat kup. Może ten jest wadliwy?

Opublikowano
Wyjmij termostat i odpal bez termostatu jeżeli układ jest zapchany to będzie dalej to samo, jeżeli rozleciały się łopatki to możliwe , że gdzieś ci układ przytkały. A termostat wrzuć do gotującej się wody i sprawdź czy prawidłowo działa.