Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bardzo duzo rzeczy udało mi sie zrobic przy mojej Becie. Niestety zostały do wyeliminowania strzaly w dolot oraz wydech. w wydech strzela przy przy normalnej jezdzie a strzaly w dolot dochodza wtedy gdy przygazowuje (naciskam gaz na 1 sek co 2 sek. Mowie tak mniej wiecej dla zobrazowania). Poczytalem troche fora i tak jak radzili wymienilem swiece przewody cewke, uszczelnilem dolot, przeczyscilem wszystko co sie dalo w dolocie i nic. dalej klapa. Aha dodam ze swiece sa (mozna powiedziec) czarne. Jak jade to dosc mocno czuc z wydechu paliwo normalnie tak jakby wtryski za duzo laly paliwa a silnik tego nie przepalal.

Prosze o jakas pomoc, rady, porady itp itd nawet najmniejsza. Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano
Sonde lambde sprawdzales? bo z tego co mowisz wynika ze jest nie taka mieszanka jak powinna byc
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano

sonda padnieta i odlaczona. Nie daje zadnego impulsu. Ale to żeby az tak wplynelo na to? chyba ze gdzies kable po drodze do kompa maja przerwe. Moze ktos wie gdzie znajde jakis przekaznik sondy albo cos w tym stylu? do czego jest ona podlaczona? Prosto do kompa czy ma po drodze cos jeszcze??

Aha, silnik w BMW to 1.8 m43

Opublikowano
Mozliwe bo przeciez to sonda jest odpowiedzialna za prawidlowa mieszanke. Z tego co wiem jest ona podlaczona bezposrednio do kompa
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^