Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

przy uruchomieniu auta pokazaly mi sie trzy kontrolki wykrzyknik w trojkacie ze strzalka (chyba od trakcji), wykrzyknik na czerwono w przekrojonej "oponie" (kolo z zebatkami) oraz wykrzyknik w nawiasach (cisniennie kól). Nie bardzo wiem o co chodzi z tym wykrzyknikiem w oponie nie moge znalesc tego bledu nigdzie. Drugie pytanie czemu wlaczyly sie az 3 bledy na raz i wszystkie(?) dotyczace kół.. cos niee tak z oponami? Prosil bym o szybka pomoc bo musze jechac w trase a nie wiem czzy to cos powaznego!

Opublikowano

moze to blad od Cisnienia w oponach?

jezeli tak to wystarczy skalibrować.

u mnie robi sie to w idrive w serwice..

jak nie masz idrive to na forum znalazlem cos takiego:

"Musisz wejsc w menu kompa. Znajdz tam opcje INIT.

Potem naciśnij raz krotko przycisk ktorym zwykle przelaczasz sie miedzy spalaniem, srednią predkościa itp, a jak CI sie pojawi napis RESET to przytrzymaj dluzej ten sam przycisk az sie pojawi zegfarek z obracającymi wskazówkami. Wtedy mozesz puscic i powinno byc ok.

Po każdej zmianie opon powinno sie zrobic reset. "

Opublikowano
problemem bylo chyba cisnienie. W jedej oponie bylo 2,3 a w drugiej 3 bary. Wyrownalem i bledy same zniknely po odpaleniu samochodu. Trase zrobilem i czysto wiec to bylo chyba to.