Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów. Niedawno sprzedałam swoje BMW i chciałam zakupić nowszy model. W mojej okolicy znalazłam takie cóś :) Zadzwoniłam do BMW aby dowiedzieć się czegoś więcej. Samochód wyprodukowany na rynek Belgijski jednak użytkowany cały czas w Niemczech przez odział firmy belgijskiej. Auto było w leasingu, cały czas serwisowane. W BMW nie odnotowali żadnych napraw, systematycznie serwisowany. Byłam u Pana oglądać samochód, według mnie wygląda w porządku. Właściciel auta nie odmówił abyśmy mogli pojechać na serwis. Samochód w środku jest bardzo zadbany co rzuciło mi się w oczy. Pytanie co robić ? naczytałam się na forum o różnych przekrętach i teraz strach cokolwiek robić. W BMW mi powiedzieli że ten samochód był u nich w marcu na wymianę oleju więc chyba dobrze to świadczy ?. Proszę o wasze opinie :) Dodam, że od auta wymagam aby się nie zepsuł w drodze do pracy :) Również dużym plusem będzie spalanie paliwa.

http://otomoto.pl/bmw-318-navi-automat-parktronic-C28500291.html

Opublikowano

Numer podwozia WBAUT310X0A862691

Kod typu UT31

Typ 318D (EUR)

Typoszereg E E91 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N47T

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SPACEGRAU METALLIC (A52)

Tapicerka STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Data prod. 2010-05-12

Wyposażenie

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S2BWA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 268 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 268

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

S3AAA DACHRELING SCHWARZ Reling dachowy, czarny

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S843A MOTORAUSLEGUNG Redukcja mocy

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Przyjechałam dzisiaj z wynajętym lakiernikiem aby ocenił czy samochód jest bezwypadkowy. Lakiernik sprawdził cały samochód i nie stwierdził żadnych napraw lakierniczych. Również dla świętego spokoju i ja wypożyczyłam czujnik lakieru i przebadałam blachę. Wskaźnik pokazywał między 140-160. Panowie co robić ? kupować ? auto mi się podoba sama nie wiem co robić :( cenowo jest tańsze około 5 tysięcy złotych od podobnych ogłoszeń a sprzedający odpowiedział mi że na gwałt potrzebuje samochód terenowy stąd sprzedaż.

Koledzy powiedzcie jakie wydatki czekają mnie przy zakupie takiego samochodu ? czy jest to model awaryjny ?

Opublikowano

Wydatki po zakupie auta jakie musisz ponieść to:

- PCC (2% wartości auta),

- koszt rejestracji (około 200 PLN o ile dobrze pamiętam),

- ubezpieczenie (zależy czy samo OC, czy OC+AC i od tego jakie zniżki posiadasz),

- nie wiem jak w przypadku tego auta, ale z reguły trza doliczyć takiego jak "pakiet startowy" (oleje, filtry itp itd)

Co do awaryjności silnika się nie wypowiem, bo nie miałem z takowym doczynienia. Ale na forum jakieś opinie o nim bankowo znajdziesz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak tu jest z tą historią serwisową w ASO? Jest czy nie? Nie mówię o tym wpisie z Polski, bo nim bym się nie sugerował, bo był zrobiony zaraz po sprowadzeniu auta.
Opublikowano
no aż taka szalona to nie jestem :) sprawdziłam auto w BMW w Katowicach. Auto ma wpisy od 2010 roku. i pod tym względem jest ok. Jest zarówno książka serwisowa jak i informacje w komputerze w BMW Katowice oraz Pan od auta pokazywał faktury serwisowe te z Polski i te z Niemiec.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli chronologia wizyt w serwisie jest ok, czyli brak jest sytuacji gdy nagle ginie na końcu gdzieś 30-40 tys km, bo niby auto wtedy stało, to bierz do dobrego serwisu na przegląd techniczny i kupuj. Cena wcale nie jest jakaś mega niska więc może jest wszystko ok z tym autem.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
cena auta wydaje się być ok i widać że środek też jest zadbany. Jeżeli podoba ci się auto to kupuj. Dla mnie minusem jest brak xenonów ale ogólnie auto jest fajnie wyposażone