Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A więc mam E36 z M50 B20 ori, kupione za śmieszny pieniądz, jako że się sprzęgło ślizga, postanowiłem że wsadze m50 b25 żeby mieć coś pod nogą prosze nie pisać ze bezsens i żebym pchał się w M52 jako że mam bmw z 91 roku i nie chce mi sie kombinować z wiązką pod EWS

Mam do kupienia M50 B25 z sekwencją od E34 wiązka skrzynia osprzęt etc.

dodam że oba non vanos Bosh

Z tego co się oczytałem:

skrzynia nie pasuje ale moja siada, mam nadzieje ze sprzęgło jest to samo?? ( prosiłbym darować sobie wypowiedzi o małej głowie, wale i półosiach bo wiem ze są troche za słabe ale na początek wystarczą )

miska od 2litrówki pasuje do 2.5 i moge ją przełożyć ze smogiem do b25

wiązka? jak to z nią jest? czy jest dużo kombinacji czy pchać wiązke od mojego 2.0 która podobno tez pasuje wolałbym tą z e34 ze wzgledu na podpiętą pod nią sekwencje.

jak by ktos mógł nakierowac na stosowny temat w razie czego jesli chodzi o przepinke pinów?

i ostatnia dziwna rzecz którą wyczytałem, to że blok od e34 ma inaczej usytuowane łapy i nie siądzie mi do e36 ? ile w tym prawdy?? bo domyslam sie że łapy z mojego b20 musiałbym dać i dałoby rade ?

czy jeszcze coś może mnei zaskoczyć podczas takowego swapa ?

Z Góry BARDZO dziękuje za odpowiedzi w temacie! bo musze dać jak najszybciej znać czy biore silnik a jeśli nie warto to będe musiał szukać czegoś z e36 żeby nie było kombinacji.

Pozdrawiam Damian ! :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

robiłem 2 miesiace temu to samo tylko silnik igła z niemiec...

łapy nie pasują musisz miec z e36 poduszki niby pasują ale lepsze są w e36, wiazka u mnie pasuje ale przekaźniki od pompy itp. są po stronie kompa i za jakis czas musze zmienic wiązkę, skrzynia z 2.0 pasuje misa też, i kolektory wydechowe musisz miec z e36 bo w e34 jeden z nich ma inny kont i nawet sie nie da łapy przykręcic na 4 śruby, Jak co to pytaj pomogę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak masz m50b20 to wyciągasz komplet z wiązka przecież, i tak samo wyjmiesz komplet z e34 bo kto wyciąga bez wiązki silnik, a tam raptem jedna kupka kabli do kompa i do budy, pewnie trzeba będzie z 2 czy 5 pinów zamienic choc moze niekoniecznie, to samo skrzynia, a tak nawiasem z m50 pasuje do m50 skrzynia zawsze :) i do m52 i do s50 nawet.