Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie

Przeczytałem wiele postów, ale nie spotkałem podobnego o ciśnieniu opon w BMW i postanowiłem, że napiszę nowy post. Otóż dzisiaj chciałem zobaczyć specjalnie czy działają czujniki. Miałem nabite w oponach z przodu 2,6 a z tyłu 3,1 atm. Dzisiaj spuściłem powietrze do 2,1 na przedzie a na tyle 2,6. Niestety po przejechaniu dystansu nic się nie zapaliło. Pojechałem ponownie i spuściłem specjalnie w lewej przedniej oponie do 1,8 atm. Przejechałem jakieś 5 km i nic się dalej nie pali tzn. żadna kontrolka od ciśnienia. Dodam, że nie świeci mi się żadna kontrolka od ABS czy DSC. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?? z góry dziękuje za udzielenie jakichkolwiek informacji

Opublikowano

Dołączam się do pytania bo mam tak samo (też to niedawno w podobny sposób próbowałem sprawdzić) i też mnie to zastanawia. Układy ABS & ESP (z którego powinny pochodzić sygnały w przypadku utraty ciśnienia w oponach) oczywiście sprawne. W jakich sytuacjach konkretnie powinna zapalić się kontrolka od utraty ciśnienia w oponie?

Po dopompowaniu opon, zmianie na inne koła (zimowe) albo specjalnym niedopompowaniu jednego z kół podobnie jak przedmówca; nigdy nic się nie wyświetliło a czujników nie resetowałem.

Opublikowano

niedawno tego doswiadczyłem mając z tyłu 2,6 w jednym z kół zaczeło mi schodzic powietrze(przebita opona) i czujnik zadziałał przy różnicy na osi o 0,8 bara z tyłu

nie wiem jak przód ale tył tak jakos działa koło 0,8

Opublikowano
:search: :cool2:

viewtopic.php?f=70&t=147506

Wszystko w temacie ...

Google znajduje nawet .. :norty:

Kolego tutaj jest napisane, że jak się pali kontrolka to co zrobić, a u mnie jest problem z tym, że kontrolka się w ogóle nie pali i nie wiem co jest przyczyną. Jeszcze sprawdzę jak wyżej kolega mówi, że przy różnicy 0,8 bar wyświetla mu kontrolka. Jutro to sprawdzę. Pozdrawiam

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie

Przeczytałem wiele postów, ale nie spotkałem podobnego o ciśnieniu opon w BMW i postanowiłem, że napiszę nowy post. Otóż dzisiaj chciałem zobaczyć specjalnie czy działają czujniki. Miałem nabite w oponach z przodu 2,6 a z tyłu 3,1 atm. Dzisiaj spuściłem powietrze do 2,1 na przedzie a na tyle 2,6. Niestety po przejechaniu dystansu nic się nie zapaliło. Pojechałem ponownie i spuściłem specjalnie w lewej przedniej oponie do 1,8 atm. Przejechałem jakieś 5 km i nic się dalej nie pali tzn. żadna kontrolka od ciśnienia. Dodam, że nie świeci mi się żadna kontrolka od ABS czy DSC. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?? z góry dziękuje za udzielenie jakichkolwiek informacji

U mnie czujnik się zapala po przejechaniu ok 1-2 km. Zwykle przy okazji wymiany opon. Wystarczy różnica 0,1-0,2 atmosfery.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978