Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zastanawiam się nad zakupem mocnej benzynowej wersji E34 i mam na oku 535i w super stanie. Jest jeden szkopuł - we wszystkich widzianych przeze mnie tabelkach 535i pali więcej niż 540i mimo sporo mniejszej mocy... Jak to wygląda w praktyce? Bo jeśli pali z 2-3 litry więcej niż 525i to jest to do przełknięcia, no ale różnica 5l w spalaniu przy nieznacznie większej mocy to spory kolec w tej róży :)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
Co do twojego pytania ,to mogę potwierdzić że 3,5l w mieście potrafi zechlać wiaderko benzyny 18l przy niezbyt dynamicznej jezdzie , w trasie nie ma takiej różnicy .Dodam że jezdziłem tym autem niecałe dwa tygodnie, porą letnią więc w zimie na krótkich dystansach pewnie jest masakrator .Natomiast co do 2,5l to w mieście w 13 litrach benzyny spokojnie się zamkniesz więc różnica jest raczej zauważalne ... w dynamice już takich różnic nie ma

eSKa

Opublikowano
No to potwierdziłeś moje obawy... A taką perełkę znalazłem :/ Nie wiem, jak nie znajdę żadnej fajnej 2,5 L do czasu aż odzyskam prawko to chyba będę musiał jednak pogodzić się z tym spalaniem i kupić to 535... Najgorsze to puszczanie paliwa z dymem, bo jeszcze jakby to szło w moc jak w 540 to nie miałbym z tym aż takiego problemu - jeździłem obydwoma i różnica między 525 a 540 jest spora :) No ale skoro 3,5 ma palić więcej niż 4,4 a jeździć tak jak 2,5 to ubolewałbym przy tym silniku :P

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
No to potwierdziłeś moje obawy... A taką perełkę znalazłem :/ Nie wiem, jak nie znajdę żadnej fajnej 2,5 L do czasu aż odzyskam prawko to chyba będę musiał jednak pogodzić się z tym spalaniem i kupić to 535... Najgorsze to puszczanie paliwa z dymem, bo jeszcze jakby to szło w moc jak w 540 to nie miałbym z tym aż takiego problemu - jeździłem obydwoma i różnica między 525 a 540 jest spora :) No ale skoro 3,5 ma palić więcej niż 4,4 a jeździć tak jak 2,5 to ubolewałbym przy tym silniku :P

Konstrukcyjnie to 2 swiaty odlegle o lata swietlne wiec nie ma sie czego dziwic.