Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam spalil mi sie jeden zarnik i za cholere nie moge wyjac go z lampy poliftowej xenonowej, nie wiem jak zdjac ta plastikowa blokade zarnika widoczna na zdjeciu:

http://www.picshot.pl/pfiles/352974/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png

Jeszcze chwila i mnie jasny **** upali. Poza tym poprzedni wlasciciel wymienil przetwornice na chinskie hidy (bo oryginaly sie spalily) i nie wiem czy zwykly zarnik za 30zl z allegro bedzie trybil ? Na niektorych zdjeciach te zarniki sa odrazu zespolone z jakimis kablami, a mi chyba potrzebny jest sam zarnik, zeby wpiac pod niego oryginalna zapinke d2s. Ktos pomoze?

Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

Witam

Wygląda na to że są to lampy na żarówkę H7,a poprzedni właściciel dołożył HID-a.Palnik na fotce to rzeczywiście D2S,ale mocowanie to adapter z D2S na mocowanie H7.W oryginalej lampie poliftowej jest nakrętka,którą zwyczajnie odkręcamy w lewo.Jak jest tutaj?Zapewne jest to kombinacja mocowania żarówki H7 i palinka D2S......

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli drut.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Chlopaki u mnie wyglada to identycznie jak w galerii z tego linku:

http://moto-opinie.pl/artykuly/eksploatacja-bmw-e-39-530d-wymiana-zarowki-xenonowej

Tak wiec nie wiem czy miales racje ze to jakies H7... Nie wiem jak zdjac ta blokade zarnika, zeby go wyjac. W tym linku gosc pisze zeby go lekko w lewo przekrecic ale u mnie wcale nie idzie... Juz nie mam sily na to... Aha, porwalem ta gume oslonowa, mozna ja gdzies kupic?

Opublikowano
Dobra zdjalem blokade, wie ktos gdzie kupic ta gumowa uszczelke swiatla mijania?
Opublikowano
Znalazlem na szrocie, za 40zl... W serwisie 90zł z tego co widzialem w internecie.