Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie, mianowicie czy ktoś stosował Środek do przepłukiwania silnika Liqui Moly i Wyciszacz popychaczy Liqui Moly ? Czy to coś daje czy to tylko wyrzucenie pieniędzy w błoto?? Jeśli coś pomaga to jak to stosować? Pozdrawiam
Opublikowano

Jak stosować ... na to pytanie, z pewnością i niezaprzeczalnie odpowie ulotka wybranego produktu.

A co stosowania płukanek to koledzy jacyś na forum stosowali, moim zdaniem jeśli silnik tego nie wymaga to ja bym nie płukał, jedynie od czasu do czasu coś do paliwa ale z wyższej półki ale też z głową.

Opublikowano
ja zastosowałem ww płukanke do silnika prawie 10 tyś km temu przy przychodzeniu z oleju 10W40 na 5W40. silnik się wyciszył i lepiej pracuje na tym oleju i po płukance.
Opublikowano
Ja raz jak zadzwoniłem do ASO BMW w Warszawie Bawaria Motors i zapytałem się co sądzą o tego typu płukankach to odradzali stosowania tego typu preparatów bo mogą zepsuć silnik. Ja tak samo zakupiłem to Liqui Moly ale przy wymianie oleju i filtrów, jednak nie zdecydowałem się tego lać przed wymianą oleju. Pytałem się też mechanika innego to tez odradził mi tego lanie, ale decyzja należy do Ciebie. Może to być dobre właśnie przy przechodzeniu z jednej miekszanki oleju na drugi i gdy silnik tego właśnie wymaga...
Opublikowano

ja używam

w swoim dla zdrowotności stosowałem płukanki millersa w kolejnym roku LM itd

jak został sprowadzony miał olej 5w30 potem przeszedłem na 5w40 następnie 5w30 a teraz 0w40

dodatkowo zalałem LM ceratec który wystarcza na 50kkm ale teraz już płukanek nie będę stosował bo mi go chyba wypłucze ale tego będę musiał się dowiedzieć

jeśli silnik jest zdrowy i normalny to tego typu płukanki i dodatki nie zaszkodzą

Opublikowano
widzę że zdania są podzielone, może jednak narazie nie będe tego próbował lać. a ile macie przejechane km żeby olej zmienić na 5w 40? obecnie leje 10w 40 a mam przejechane 230 000
Opublikowano
ja mam silnik wymieniony 2 lata temu, padł wał, nie znam przebiegu tego silnika. ale jest suchy, nie cieknie z niego mimo płukanki i zalania 5W40, pracuje ładnie i równo
Opublikowano
Ja stosowałem już wiele razy w różnych samochodach i nigdy nic się nie stało. Jeżeli silnik jest sprawny, to nic się nie może stać. Wielu znajomych również stosowało i każdy raczej zadowolony. Przy całkowicie sprawnym silniku różnic nie będzie, jednak w silnikach gdzie trochę syfu się nagromadziło potrafi spaść zużycie oleju.
Opublikowano

o olejach nikomu już się nie chce pisać bo co chwilę podobny temat.Weź poszukaj jest trochę o tym.

bmw zaleca oleje o innych parametrach do końca użytkowania więc nie powinno nic się stać ale są pojedyńcze przypadki że tak nie jest.