Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad kupnem BMW e46 330ci i mój problem polega nad wyborem skrzyni biegów:|

co radzicie co wybrać, co za i co przeciw?

auto jakie chcę kupić z smg ma przejechane 180 tyś 2003r

i jeszcze jedno czy w tym modelu były smg I i smg II ?

jeśli tak czym się różnią i jak odróżnić jedną od drugiej i jaką wybrać?

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Manual, mniej problemow a frajdy wiecej

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

smg to skrzynia manualna tak twierdzą z tego co wiem można ją ustawić w taki sposób że sama nie wrzuci wyższego biegu wiec frajda może być taka sama, a same przełożenia są bardziej precyzyjne przez co żywotność dłuższa.. :)

miałem okazje prowadzić m3 z smg i frajdy nie brakowało :D

problemów ? co masz na myśli? co się tam psuje???

na co zwrócić uwagę przy ewentualnym kupnie...

Opublikowano
smg czyli zautomatyzowana skrzynia manualna (to nie to samo co automat) :D jest tam normalne sprzegło tylko sterowane elektronicznie itp. Ogólnie jak coś padnie to klekajcie narody z ceną naprawy. Do tego nawet sprawna potrafi niemilosiernie szarpać i kopać po plecach przy zmianie biegów :) trzeba się nauczyć nią jeździć.
szukam
Opublikowano

Ta zagadza sie kopa ma ale jest w tym cos przyjemnego :D pytanie tylko co moze tam nawalic? Jak czesto nawala i czy w ogole warto kupowac bmw z ta skrzyna? O manuala jest bardzo ciezko przy tym silniku... w polsce kupno po 2003r graniczy wrecz z cudem... natowiast automat zupelnie odpada. Smg jest bardzo ciekawym rozwiazaniem tylko pytanie czy nie kosztownym... czytalem na forach o niej i sa lidzie ktorzy bardzo chwala i sa ci co narzekaja ale nie potrafia konkrtnie powiedziec dlaczego:|

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano

I najwazniejsze na co zwrocic uwage przy kupnie zeby sie nie przejechac...

Opublikowano

I jeszcze jedno na rynku mozna spotkac smg z roznie umiejscowionym przyciskiem sport jedne maja go przed galka inne z tylku po lewej.... czy to stylistyka ? Czy jakies konkretne zmiany w budowie?

Opublikowano
I jeszcze jedno na rynku mozna spotkac smg z roznie umiejscowionym przyciskiem sport jedne maja go przed galka inne z tylku po lewej.... czy to stylistyka ? Czy jakies konkretne zmiany w budowie?

Zachecam wszystkich do rozmowy w tym temacie smg bo pewnie wiele jest osob ktore stoja przed jej wyborem :)

• 2 tygodnie później...