Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie otórz od jakiegos czasu auto odmówiło mi posłuszeństwa odpalania. I zazwyczaj zdarzało sie gdy paliwo było poniżej 15litrów. Więc nie wiele mysląc odrazu postawiłem na pompke w baku. Kupiłem oryginał w styczniu SIEMENS VDO tego roku i nie do konca chciało mi sie wierzyć że jest wadliwa, a że była na gwarancji niczego nie traciłem. W odpowiedzi otrzymałem pismo cytuję:

"W odpowiedzi na Państwa reklamację informujemy, że po dokonaniu weryfikacji stwierdzono trwałe uszkodzenie reklamowanej pompy paliwa. Charakter jak i rodzaj usterki wskazuje, iż do uszkodzenia doszło na skutek dostania się zanieczyszczeń stałych pomiędzy współpracujące elementy, co potwierdzają połamane łopatki wirniki w nadesłanej pompie.

Usterka nie wynika z wady wyrobu, lecz z niewłaściwych warunków eksploatacyjnych."

To do cho....y może ja tankuje auto kamieniami, albo EKOGROSZKIEM !!!.

Chce się jakoś odwołać do tego pisma, żeby im w pięty weszło bo nie wierze że pompka na której jezdziłem 5 miesięcy przez paprocha, który sie tam moze dostał chociaz nie wiem jakim cudem skoro tam jest takie sitko ze mucha owocówka nie przeszła, nagle połamał mi łopatki.

Liczę na wsparcie ze strony forumowiczów i jakies wskazówki potwierdzające wadliwy wyrób a nie moje "kamienie" łamiące łopatki

Z góry dziekuję

Pozdrawiam

Opublikowano

nic nie zrobisz to typowa odpowiedź na reklamowanie czegoś elektrycznego

nawet jak pompkę odeślą to nie wiesz z ilu ją poskładali

wiem że to głupia rada ale przed reklamacją mogłeś dać do rzeczoznawcy

ale wtedy by napisali że była rozbierana

w takiej sytuacji to jedynie serwis ma szansę na reklamowanie osoba prywatna stoi na przegranej pozycji

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto masz od niedawna i może naprawdę coś w zbiorniku jest.

Jak masz zdjęty dekiel od pompki to popatrz może coś znajdziesz.

Albo wyjmij i przepłucz zbiornik.

Nie ma co ostrzyć zębów na producenta bo faktycznie może okazać się tak jak napisali.

Pewności 100% nie masz, że coś w zbiorniku nie siedzi.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
hehe czekałem na twoja recenzje CICHY :) właśnie chodzi o to, że mój mechanior przeczyscił wtedy cały układ paliwa praktycznie, aż do filtra. Takze tu moge być spokojny bo go bardzo dobrze znam. Dzwoniłem do działu reklamacji i powiedzieli, że mają ok. 6 producentów pomp i jeszcze zaden "nie przyznał" sie do błedu takze hu...a. Zamówiłem juz Pierburga:D mam nadzieje ze z tą nową nic sie nie stanie :D a i tak bede sprzedawał niebawem takze niech sie ktos nacieszy :) czas na zmiany moze jakas e39 530:D. albo 528i :D
Opublikowano

to znaczy że już odesłali ?

jak kiedyś chciałem swojej zrobić sekcję zwłok to tylko się skaleczyłem bo była zaprasowana więc nienaprawialna

napisz czy była rozbierana czy tylko wystawili gotową opinię

co do oryginalnej czyli drogiej to moim zdaniem nie warto bo są bardzo dobre zamienniki

Opublikowano

Nowy news !!! Koles z dzialu reklamacji powiedzial ze zajrzal tylko do niej przez ta rurke co wchodzi paliwo i widzial polamane lopatki. Nie uruchamial jej bo si bal ze dodatkowo uszkodzi. Na tej podstawie stierdzil odmowe... Swoja droga mam ja w domu ale nie otwieralem pudelka zeby nie bylo ze cos majstrowalem.

:)