Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu padła mi żarówka od ringów i postanowiłem wymienić sobie na LED'y. Raz, że ładniej komponują się z ksenonami, a dwa, że LED'y powinny być "wieczne". O ile pierwszy warunek jest spełniony, o tyle z drugim jest [BAD]. Kupiłem na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/zarowki-led-marker-bmw-angel-ringi-e90-e91-m3-i3381939859.html

i powiem krótko: NIE POLECAM!

Trwałość tego gówna to jakieś 3-4 miesiące. Po trzech miesiącach padł pierwszy komplet (różnica w czasie świecenia pomiędzy lewą, a prawą jakiś tydzień :) ), wymieniłem na nowe i znowu po 3-4 miesiącach to samo. Tak więc tych led'ów co sprzedają na allegro w okolicach 150zł za komplet można w ogóle nie brać pod uwagę. I myślę, że sprzedawca nie ma tu znaczenia bo wszystko idzie z jednej fabryki w ChRL.

Pytania:

1) czy ktoś ma pozytywne doświadczenia z innymi (droższymi?)

2) moc: widzę, że w ofertach są już nawet LED'y o mocy 20W szt., a firmowo BMW ładuje tam żarówki 5W... czy instalacja wytrzyma 10 czy 20W? Fajnie jest mieć mocne RING'i ale nie chcę spalić kabla czy zrobić coś jeszcze gorszego z instalacją.

Proszę o porady.

• Zarejestrowani
Opublikowano

Mozesz spbie tam wstawic nawet led-a 100w ale to i tak nic nie da bo konstrukcja korony ringu w wersji przed liftpwej ogranicza i rozprasza swiatlo w takim stopniu ze niewyjdziesz poza jakas tam wartosc luxow.

Zeby naswietlic troche sprawe, aktualnie na rynku swiatowym najlepsze i najmocniejsze led markery do pre lci to lux i mtec v4, zeby bylo ciekawe productent podaje ze maja niecale 10w :norty: a u chinczykow oczywiscie i 30w sie pojawia, tylko ze nijak nie przeklada sie to na swiatlo

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Temat wałkowałem dłuuugo :D wybrałem te

http://www.ledstrefa.pl/product.php?id_product=885 mam je na razie ok 3 miesiące i nadzieję że nie padną. Jeśli chodzi o barwę światła i jego efektywność na razie jestem bardzo zadowolony- porównywałem z markowymi m-tech i im nie ustępują .To tyle jeśli chodzi o stronę wizualną co do trwałości wypowiem się jak osiągną wiek gwarancyjny :D jeśli nie dożyją to dziąsek pewnie powie- a nie mówiłem- :D a mi pozostanie tylko :oops:

Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
  • 4 lata później...
Opublikowano
Temat podbijam po tak długim czasie, może się przyda komuś niezdecydowanemu, led markery wciąż działają i mają się znakomicie mimo upływu lat:)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Strona gdzie zamawiałeś te ledy już nie działa. Pamiętasz jaką mają nazwę bądź oznaczenia?

Kurcze nie pamiętam ale na 90 % były m-tec ale głowy nie dam :mad2: Bo to już parę lat minęło .Był to czarne ładne pudełko to pamiętam :mrgreen: W przyszłym tygodniu do domku wracam to spróbuję zajrzeć pod auto .W sumie i tak miałem to zrobić bo chciałem kupić jeszcze te markery do mojej 5-tki .Naprawdę jestem w szkoku że tyle wytrzymują .Palniki już 2 razy wymieniałem a ringi świecą i świecą:) Z racji upływu czasu na rynku tego oświetlenia na pewno zaszły zmiany .Nie jestem na bieżąco.Są pewnie już lepsze markery ale jak firma sprawdzona to warto być jej wiernym :mrgreen:

edit :

Wszedłem na stronkę m-tec żeby się upewnić :shock: .Poznałem po opakowaniu :wink: mam zamontowane ich markery ,nie pamiętamtylko jakiej mocy :?: Ale warto :cool2: