Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie. Mam Pewien problem ze swoją bawarką. W aucie po odpalenie słychać dziwny dźwięk (stukanie) na luzie jak stoi i zaczął kopcić na biało, całą buda się trzęsie i występują nie równe praca obrotów. Bez znaczenia czy jest zimny czy jest ciepły tak samo się zachowuje. Auto jest z 2006r model 120d 163KM przebieg 220kkm. Nie mogę zidentyfikować skąd dochodzi ten dźwięk bo się przenosi. Miał ktoś podobny problem z tym modelem? Podejrzewany padnięty wtrysk lub panewka. Auto stoi w garażu i się zastanawiam jak go przetransportować do mechanika. Czy można nim normalnie jechać jakieś 20km?
Opublikowano
jechać możesz koszta będą jedynie większe naprawy silnika :d. obstawiam pekniety tlok albo wtrysk. btw to teraz zakup dłuższych szpilek kół z zapasame pojdzie w odstawke :D

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Witam Serdecznie. Mam Pewien problem ze swoją bawarką. W aucie po odpalenie słychać dziwny dźwięk (stukanie) na luzie jak stoi i zaczął kopcić na biało, całą buda się trzęsie i występują nie równe praca obrotów. Bez znaczenia czy jest zimny czy jest ciepły tak samo się zachowuje. Auto jest z 2006r model 120d 163KM przebieg 220kkm. Nie mogę zidentyfikować skąd dochodzi ten dźwięk bo się przenosi. Miał ktoś podobny problem z tym modelem? Podejrzewany padnięty wtrysk lub panewka. Auto stoi w garażu i się zastanawiam jak go przetransportować do mechanika. Czy można nim normalnie jechać jakieś 20km?

Panewki to dość częsty problem w tym silniku. Daj znać co wyszło.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
100% którys wtrysk padniety. Jak podłaczysz pod kompa to bedziesz wiedzial który, po wymianie wszystkie objawy znikaja. Miałem identyczny poroblem. Ja autem jezdziłem bez problemu, zrobilem okolo 10tys km z wadliwym wtryskiem i nic sie wielkiego nie stalo.
Opublikowano

Mój znajomy miał białe kopcenie ale jakimś cudem wyjeździł to i przestało kopcić

Mi natomiast też strasznie kopciła i padło turbo no ale to był vw także opcji jest kilka