Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , być może podobny temat już był omawiany , ale ja nie miałem szczęścia go znaleźć...

W mojej buni padło podświetlenie pokręteł regulacji ogrzewania i prędkości dmuchawy - pewnie żarówki !? Udało mi się wysunąć całe ustrojstwo z panelu , ale za chiny , nie mogę go wysunąć na tyle daleko , aby rozeznać się w sposobie zamocowania żarówek - coś go trzyma... Tylko co ??? Jakie i gdzie zamontowane są te żarówki ? Może ktoś z forumowiczów już przerabiał ten temat i mógł by mi coś podpowiedzieć...

Z góry dziękuję :cool2:

Opublikowano

Przerabiałem temat, ale baaardzo dawno i już dokładnie nie pamiętam jak to było. Żeby wyciągnąć panel, musisz wyczepić cięgna idące do sterowania nawiewami. Żeby to zrobić, to bodajże trzeba się do nich dostać z boku od strony schowka przed pasażerem. Cięgna są zakończone w stylu Z, więc musisz je delikatnie odgiąć, żeby wyczepić. Nic na siłę, wszystko z czuciem, Bawarczycy kwestię mocowań, zatrzasków, itp. to chyba opanowali do perfekcji :D Naprawdę jest to wszystko proste w rozbieraniu, pod warunkiem, że robi się to z głową.

Żarówki są chyba te najmniejsze 1,2 W, nie pamiętam już dokładnie czy jedna czy jest ich więcej. Reszta światła rozchodzi się poprzez plastik, jak światłowodem.

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Jest jedna zarowka przy srodkowym pokrętle. Typowa, taka jak w OBC. Ja to wymienilem szybko i sprawnie, nic nie odpinalem. Wyjelem tylko Radio i OBC. Wysunelem panel i jak sie go rozegnie to wsio widac.

viewtopic.php?t=44447