Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moja beti posiada seryjny M-pakiet czyli jest obnizona. Zamierzam wymienić amortyzatory z tyłu. Czy ktos może mi podpowiedziec jakie amortyzatory mam kupić. Myślałem że seryjne będą pasować. Puściłem kilaka maili do sklepów i co mi odpowiedzieli

WITAM,

Mam tylko seryjne amortyzatory i zamienniki do samochodów o zawieszeniu standartowej wysokości - nie mam w swojej ofercie amortyzatorów obnżonych

Pozdrawiam serdecznie

Witam!

Bilstein oferuje tylko sportowe amort. do tego samochodu koszt kpl 4 szt to 1750zl Myślałem o kupnie Bilsteina.Czy faktycznie muszę mieć amorki sportowe?Czekam na wasze opinie.Pozdro

Opublikowano

W sklepie też mi tak powiedzieli że jak zamontują normalne amorki to nie dostanę gwarancji,zmieniłem sprężyny, dostałem gwarancję i założyłem spowrotem krótkie i jeździłem z 2 lata i nic się nie działo,

Spręzynki czerwone a amory Niebieskie Boge (normalny skok) .

Wczoraj robiłem przegląd i przód-76% , tył 82% sprawności amora.

Opublikowano
koala 12: przerabiam właśnie ten problem z tyłem u siebie. Ja mam zawieszenie M-technic i już obdzwoniłem wiele autoryzowanych serwisów bmw i sklepów specjalizujących się tylko w amortyzatorach i z tego co wiem, to muszą być z bilsteina B6 lub sachs 105 802 ADVANTAGE. One mają skrócony skok i są utwardzone. Spece mówili, że normalnych, np. B4 lepiej nie zakładać. Natomiast w byle jakich sklepach mówili, że nadają się każde. Nie wiem czy u ciebie jest to samo zawieszenie, ale jak dojdziesz do jakichś ciekawych wniosków, to daj znać na PW. Ja jeszcze nie kupiłem ale biorę pod uwagę tylko te dwa modele. Nie ma sensu zakładać jakiegoś dziadostwa, żeby zaoszczędzić parę zł.