Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
RUDY 102: mam nadzieję, że nie zmieniasz oleju co 3 lata lub 80 tys. km. a filtra paliwa razem z nimi. A tak poważnie, to nie za często? Chyba, że jakiś syf tankujesz.
Opublikowano
heheheeheh a skad ty wiesz co ty tankujesz ja dla swojego i pompy bezpieczenstwa wymieniam za kazdym razem kiedy wymieniam olej pieprze te pare złoty i mam spokuj nie musze wtedy pisac głupich postow dotyczacych problemu z paleniem tds lub ze mi woda zamarzła w filtrze lub ratunku pomuzcie problem ???? mam przejechane 80 tys i przy minus 25 stopni palił mi od kopa JAK CHCECIE PATRZEC PO ILU W INSTRUKCJI PISZE ZE TRZEBA WYMIENIC FILTER TO SE OD RAZU ZACZNIJ TANKOWAC W NIEMCZECH TO SE WTEDY TAK BENDZIESZ MÓGŁ WYMIENIAC TAK JAK PISZE
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
AREK G A WEDŁUG INSTRUKCJI tez pisze ze u nas w polsce jest jakosc paliwa taka jak tam gdzie pisali ta instrukcje jak tak myslisz to powodzenia
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

[Rudy102] Ty masz diesla wiec faktycznie okres miedzy zmianami filtra powinno sie skrócic o polowe do ok 40 000 - nie zauwazylem ze masz TDS - Moja Wina

Dodatkowo w dieslach filtry raz w roku powinno sie odwadniac.

Ty lubisz wymienic - Twoja sprawa, tylko prosze nie unoś sie bo to niczemu nie sluzy.

Opublikowano
ja sie nie unosze nie o to tu chodzi :) chodzi mi o to ze oni se tam pisza w instrukcji cos co nie dotyczy polski :!: :!: jak by wiedzieli co my lejemy do baku to szybko by zweryfikowali swoje prykazy i nakazy dotyczace wymiany filtra paliwa i kazali by je wymieniac co 1000 km :D :D
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
[arekg ] ich paliwo t/z niemieckie jest kilkakrotnie lepsze jakosciowo a podstawa to jego czystosc jezeli wymiana jest po 40 000 to podziel te 40 000 przez kilkukrotnosc i wyjdzie ci po ilu masz wymienic filter :) prost rachunek
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Popieram Rudego 102 , a robie tak jak on pisze odkąd kupiłem pierwsze własne autko

Popieram, ja tankuję tylko na dobrych stacjach a mimo to filterek wymieniam przy każdej zmianie oleju, koszt niewielki a przytkany kłopotów może narobić całą kupę :mrgreen:

KANAP jak idzie uszczelnianie bo ciekaw jestem efektu :?: