Skocz do zawartości

KUPNO BMW-pierwsze wskazówki- HELP MY !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, kupiłem niedawno bmw e90 320d 2005r, mam problem, nie ogarniam w ogóle co do czego, potrzebuje waszej pomocy, przedewszystkim 1 jak można wgrać język polski w tym samochodzie ? jest taka możliwość ? 2 kolejny problem, to nawigacja, gdzie można kupić nową nawigacje, ewentualnie jak ją aktualizować ?,3 nie wiem jak włączyć tempomat,4 nie wiem jak mozna rozmawiać zestawem głośnomówiącym, naciskam ikonke na kierownicy- nie ma żadnej reakcji, moje bluetooth w ogóle nie wykrywa samochodu,5 światło postoju się przepaliło, nie wiadomo czy cały ring trzeba wymienić czy tylko samą zarówke, a jeśli zarówke to jak ją wyjąć ?6 zapalił sie komunikat od filtra PDF, jak zrobić zeby sam sie wypalil ? trzeba cos właczyc ? Pomóżcie jesli mozecie, jestem zielony w tym sprzecie... Dziek iwielkie z góry za pomoc, pozdrawiam :D
Opublikowano
Witam serdecznie, kupiłem niedawno bmw e90 320d 2005r, mam problem, nie ogarniam w ogóle co do czego, potrzebuje waszej pomocy, przedewszystkim 1 jak można wgrać język polski w tym samochodzie ? jest taka możliwość ? 2 kolejny problem, to nawigacja, gdzie można kupić nową nawigacje, ewentualnie jak ją aktualizować ?,3 nie wiem jak włączyć tempomat,4 nie wiem jak mozna rozmawiać zestawem głośnomówiącym, naciskam ikonke na kierownicy- nie ma żadnej reakcji, moje bluetooth w ogóle nie wykrywa samochodu,5 światło postoju się przepaliło, nie wiadomo czy cały ring trzeba wymienić czy tylko samą zarówke, a jeśli zarówke to jak ją wyjąć ?6 zapalił sie komunikat od filtra PDF, jak zrobić zeby sam sie wypalil ? trzeba cos właczyc ? Pomóżcie jesli mozecie, jestem zielony w tym sprzecie... Dziek iwielkie z góry za pomoc, pozdrawiam :D

:search: - zwłaszcza że to Twój pierwszy post na forum

ad. 3 & 4 - a w ogóle masz tempomat i bluetooth w samochodzie? Ikonka na kierownicy jest od komend glosowych, ale nie kazdy samochod ma tę funkcję (wtedy przycisk jest nieaktywny). Podaj VIN samochodu to sprawdzimy.

ad. 5 - albo kupujesz cały wkład z oprawką w ASO za ok 120 PLN, albo wymieniasz samą żaróweczke (trochę więcej dłubania) za ok 10 PLN (koszt żarówki Philipsa). Było na forum wielokrotnie, poszukaj; jest nawet w dziale DIY dla chyba E60 ale w naszych jest identycznie. Dostęp jest od strony nadkola, albo skręcasz na max koło i wtedy zdejmujesz plastikową zaślepkę i dobierasz się do żarówek, albo zdejmujesz koło i wtedy jest łatwiejszy dostęp.

ad. 6 pojedź w dłuższą trasę - temperatura min 75 st (sprawdzisz w ukrytym menu pod pozycją 7 - :search: ) więc musisz mieć sprawne termostaty w aucie (często padają), stała prędkość powyżej 60 kmh przez co najmniej 20 minut, najlepiej na obrotach co najmniej 2000 - filtr powinien się po takiej wycieczce wypalić.

Opublikowano
Ad.1 & 2 - Jaką masz nawigację? Biznes czy Pro?
Opublikowano
@label006 kolego instrukcję do auta poczytaj. Jak nie masz z samochodem, to poszukaj jest dostępna online.
Opublikowano
Witam serdecznie, kupiłem niedawno bmw e90 320d 2005r,

Ja na twoim miejscu zaczalbym od rozkodowania VIN i sprawdzil co tak naprawde zainstalowano w aucie

tu : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=127871&hilit=rozkodowanie+vin&start=12045 masz info jak to zrobic.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png