Skocz do zawartości

[e36 318 TDS Touring] Problem z wycieraczkami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie autko z 96 roku. mam problem z wycieraczkami a mianowicie po włączeniu wycieraczek chodzą z 10 sec i się zatrzymują jak im się podoba na srodku szyby najczęściej. jak już się ztrzymają to tylko po wyłączeniu i włączeniu zapłonu ruszą dalej. chodź zdarzało się że nie ruszały wogólę i dopiero jakiejś chwili mogłem znowu ich użyć oczywiście przełączanie biegów też nic nie daje a spryskiwacze działają normalnie. odrazu informuję że jestem laikiem w temacie aut ale szybko się uczę więc proszę bardziej jak dla chłopa niż dla mechanika.. :D

z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie , pada moduł wycieraczek , siedzi za schowkiem po stronie pasażera ( koszt używki 30zł i pół godzinki roboty)
Opublikowano
witam wymieniłem moduł dzisiaj i problem jest dalej... zuwazylem ze jak dam manetke w dol to wycieraczki nie robia pelnego obrotu tylko do momentu jak trzymam manetke... raz czy dwa sie zdazylo ze zrobily same a tak to po puszczeniu manetki zatrzymywala sie...