Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Proszę o pomoc, dla przejrzystości napiszę następująco:

BMW E90 2005r 320 diesel 195 KM, chiptuning od około 2 lat.

Usterka: brak mocy ( nie stały, lecz raz dobrze a raz źle i tak kilkanaście razy dziennie na zmianę)

Objawy i obserwacje:

Nie "ciągnie" jak by coś się zapchało, po podpięciu kompa nic nie wykazało, wymieniona została przepływka, objawy jakby się złagodziły wciąż czuć że nie "ciągnie" jak powinien ale łatwiej mu się oddycha łatwiej wkręca się na obroty, lecz te obroty nie dają mocy.

Jak wspomniałem nie jest to stałe zjawisko raz idzie OK a raz np. na 4 biegu jak by go ktoś z tyłu "złapał" za dupę.

Żadnych objawów mechanicznego uszkodzenia turbiny zero czarnego dymu czy też "nowych" niepokojących dźwięków.

ze 4 miesiące temu wymienione wszystkie filtry i olej ( paliw. powietrz. kabin. oil)

Proszę o podpowiedź, gdyż już odwiedziłem 2 mechaników...

Pozdrawiam.

Kiedy jest mi źle, zabierają mnie na pogotowie, a kiedy jest mi dobrze.... na komisariat !
Opublikowano
przed wymianą było OK , lecz i po wymianie przez 4 miesiące nie narzekałem. Filtry bosch ( z tego co pamiętam).
Kiedy jest mi źle, zabierają mnie na pogotowie, a kiedy jest mi dobrze.... na komisariat !
Opublikowano (edytowane)

Ok . Z tego co napisales to jakby sprzeglo powiedzialo bye-bye. Obroty rosna a nie przyspiesza, raz przyspiesza dobrze raz nie ... Dla mnie to zalezy od kata zasprzeglenia tarczy - raz trzyma raz sie slizga.

Kiedy ostatnio sprawdzales stan okladzin , albo wymieniales sprzeglo ?

Edytowane przez turbojajko

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png