Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam budżet w wysokości 10 tys zł i chciałbym zapytać was, specjalistów od BMW czy w tym pieniądzach mogę myśleć o zakupie e46 w sedanie z silnikiem 1.8. Widziałem na allegro oraz otomoto te auta właśnie w tym przedziale cenowym. Wcześniej byłem za kupnem e36 coupe z silnikiem 1.8is, jednak ceny e46 niedają mi spać, te auto jest nowsze i bardziej mi się podoba. Potrzebuje auta do jazdy, nie szaleństw, do auta będzie montowany gaz.

Potrzebuje rady, z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

318is w E36 to duzo lepsza opcja jesli masz taki budzet, jaki masz.

Silnik is-a jest tez lepszy niz te pozniejsze z 316i czy 318 zE46. Nieporownywalnie lepszy.

To jest legendarne M42, podobno zakute w serii, na zeliwnym bloczku. Miod. Zbiera sie lepiej niz 320 w tej samej budzie.

Opublikowano
polecam IS'e legenda bmw jeden z lepszych silników a nie warto brać nowsze dla budy z kiepskim silnikiem
Opublikowano
zwykle 1,8 w e36 ma zeliwny blok i jest niezniszczalne, ludzie dokladaja turbo bez zakuwania i smiga. Co do 318IS w e36 to juz nie jest kolorowo, moj znajomy ma. Ogolnie lepiej wtedy brac 6 cylindrow. IS pali sporo i jest dosyc wrazliwy, do tego ciezko znalezc zadbane. Do tego e36 coupe jest dosyc ciasne w srodku. Jak chcesz e46 za te pieniadze to polecam wersje compact, sam posiadam, rzadko zakatowana. Duzo tansza przez to, ze ludzie jej nie lubia, a mechanicznie to 100% E46 i cena nizsza o 5tys do 10tys niz coupe. Generalnie jak chcesz szalec to e36 lepsze, jak chcesz samochod do jazdy na codzien to e46 lepsza.