Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze, dziś wymienilem wyjącą pompę wspomagania w swojej e39 i niestety pojawił się kolejny problem. Mianowicie przy ruszaniu(delikatnym) jak i przy jezdzie w granicach 3,3-3-6tys RPM z okolic kierownicy/deski rozdzielczej wydobywa się dźwięk, takie drgające chrobotanie. Co to może byc? Chce doprowadzić swoją piąteczke do perfekcji i wszystkie niepokojące dźwięki chce wyeliminowac. Brzmi to tak:

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be Chodzi o dźwięk słyszalny w 12-13 s, 19-20s i 27 s. Co to może byc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wstaw jeszcze raz bo nic tu nie ma :whistle:
Opublikowano

Jaką pompe wstawiłeś nową / regenerowaną/używaną ?

Wymieniłem tydzień temu na regenerowaną i też nie jest tak jak powinno, na zimnym trochę coś poburkuje ale jak się silnik nagrzeje jest cicho

Opublikowano
regenerowaną zf, na gwarancji. Tylko z drugiej strony pompa wyje a nie burczy, więc czy to na pewno wina pompy? Ten dźwięk wydobywa sie przy delikatnym ruszaniu jak i w przedziale pow 3 tys obrotów. Na prostych kołach, dlatego mnie to troche dziwi.
Opublikowano
Jakaś tragedia,jeżeli przed regeneracją pompy tego nie miałeś ,to na pewno jest to wina pompy ,bo czego innego??chyba że coś zle złożyli...Regeneracja pompy to nie jest dobry pomysł,taka pompę można dostać już za 100zł z używki i jestem pewny że dłużej pojezdzi niż regenerowana,o ile oczywiście jest sprawna i sprawdzona najlepiej na aucie...Ja wymieniłem pompę na używkę ori już dwa lata temu i nie mam z nią najmniejszego problemu...Zapłaciłem 100zł:) ile dałeś za regeneracje?? :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj, sporo kasy zostawiłeś.... dużo taniej można złapać używana pompę, nie raz z możliwością sprawdzenia, a z wymianą też nie ma kłopotu.

Reklamuj, póki możesz, bo jak się menda zatrze, to ci jeszcze załatwi przekładnie kierowniczą.