Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Od dluzszego czasu mam problem , podczas jazdy slysze dziwny swist dochiodzacy jakby z kola lub kol , nie moge go zidentyfikowac a jest bardzo glosny i strasznie zwraca uwage... Prosze o jakies sugestie.

W przeciagu 6 miesiecy zmianiane byly : drazek kierowniczy lewy, amortyzatory przod , wachacz, sworzen , hamulce przod komplet , sprzeglo .. nie wiem czy to moglo by byc cos wspolnego..

Dzwiek jest slyszalny podczas gdy sie rozpedze i auto jedzie pedem bez dotykania gazu a gdy lekko przychamowuje dzwiek sie ucisza...

Przepraszam za interpukcje ,pisze z komorki.

Pozdrawiam

Edytowane przez dobrychlopakkk
Opublikowano
Jestes pewien,że to nic z osprzętu wewnątrz kabiny? Jakiś luz przy szybie,uszczelka? Dla mnie to jest dźwięk tego rodzaju,ale nie sugeruj się tym-nie wypowiedzą się ci co znają się na rzeczy lepiej ode mnie.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Hey!

Nie jest to przypadkiem ten słynny wentylator od nadmuchu powietrza? Spróbuj ustawić go na 0. U mnie czasem tak zaświszczy przy ostrych zakrętach albo hamowaniu - zapiszczy i przestanie.

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano

Hej,

Dźwięk na 100% z zewnątrz, staje się coraz bardziej głośny i wkurzający bo zwracam uwagę przechodniów :)

szczególnie słyszalny jak np jadę na 3-4 biegu, na niskich obrotach rozpędzony nie dodając w tym czasie gazu, gdy samo auto jest najcichsze wtedy to dźwięk narasta i jest staje się najgłośniejszy ...

help

Opublikowano
Hej. Z objawów które opisujesz można wnioskować że to hamulce.A konkretnie zapieczony tłoczek który się nie cofa tak jak powinien lub krzywa tarcza hamulcowa.Proponuje rozebrać hamulce sprawdzić tarcze i tłoczki.Przesmarować klocki smarem miedziowym oczywiście w miejscu współpracy tłoczka z klockami bo tam powstaje ten pisk.Wnioskuje to z tego że napisałeś że po lekkim naciśnięciu hamulca pisk ustaje.Jesli wciśnięcie sprzęgła nie powoduje żadnej zmiany,wyciszenia tego pisku to przyczyny szukałbym w hamulcach.Ale to tylko moje domysły różne rzeczy się zdarzają.Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Racja panowie. Klocki hamulcowe pomimo ze jeszcze dosc grube to piszczaly. Nowe klocki trw założone i problem znikł. Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2