Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !! weszlem dzis pod kanal chcialem odlaczyc lambde zoabczyc czy cos sie zmini wchodze lekko zlapalem za kable i odpadl taki byl zasniedzialy :((( nawet nieda sie go podpiac zaiziolowac wiec musze kupic sonde. Wiec poradzcie mi czy te z allegro np. za 80 zl bedzie pasowac. Sonda ma 2 biale jeden szary i jeden czarny kabelek wiec taka jak na allego

Jeszcze mam jeden problem odlaczylem sonde od kostki i chcialem sie przejechac to wogole nichce jechac niewkreca sie na obroty dusi sie przy dodadiu gazu w trakcie jazdy czy tak powinno byc ?? przedtem az tak starsznie niebylo. Czy sonda ma wplyw na to Poradzcie !!! pozdrowki

NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
sonda z allwgro za 80-100zl bedzie idealna tylko musi miec te same kolory i ilosc przewodow.po wymianie na komputer zresetowac blad i mozna smigac
Opublikowano

a czy to normalne ze przy odlaczonej sondzie nibedzie jezdzic samochod tak jak powinien i nibedzie sie wkrecal na obrotu i bedzie mulil okej ??????????

dzieki zaraz zamowie sonde i pojade do mechanika kiedy zeby mnie podlaczyl pod kompa i skasowal bledy !!! pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item88407160_nowa_uniwersalna_sonda_lambda_ntk_ngk_4_przewody.html

czt ta bedzie pasowac i jak jest roznica za ta 140 zl a za inna 85 zl firma robi swoje czy jak ???

NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
a czy to normalne ze przy odlaczonej sondzie nibedzie jezdzic samochod tak jak powinien i nibedzie sie wkrecal na obrotu i bedzie mulil okej ??????????

dzieki zaraz zamowie sonde i pojade do mechanika kiedy zeby mnie podlaczyl pod kompa i skasowal bledy !!! pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item88407160_nowa_uniwersalna_sonda_lambda_ntk_ngk_4_przewody.html

czt ta bedzie pasowac i jak jest roznica za ta 140 zl a za inna 85 zl firma robi swoje czy jak ???

Przy odłączonej sondzie samochód nie będzie pracował normalnie. Po wymianie sondy wróci wszystko do normy trzeba też skasować błędy w kompie.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

hej wlasnie kurcze zoabczylem takie cos pzred sonda odlaczylem przeplywomierz ;/ hehe i niepodlaczylem :D i na odlaczonej sondzie niedal rady jechac dusil sie itp. zajzalem pod maske i zobaczylem ze odlaczony jest pzreplywomierz podlaczylem odpalam i super pali elegancko sie wkreca !!! wiec juz kupilem sonde na allegro za 75 zl

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=89464184 taka mam nadzije ze bedzie dobra i tylko teraz czekam na pzresylke i jezdze narazie na odlaczonej sondzie i chodzi super .Ciekawe czy tak bedzie jak podlacze nowa a i z tym kasowaniem to musze skasowac bledy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jak samochod bedzie sie zachowywal na gazie bez lambdy

NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
hej wlasnie kurcze zoabczylem takie cos pzred sonda odlaczylem przeplywomierz ;/ hehe i niepodlaczylem :D i na odlaczonej sondzie niedal rady jechac dusil sie itp. zajzalem pod maske i zobaczylem ze odlaczony jest pzreplywomierz podlaczylem odpalam i super pali elegancko sie wkreca !!! wiec juz kupilem sonde na allegro za 75 zl

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=89464184 taka mam nadzije ze bedzie dobra i tylko teraz czekam na pzresylke i jezdze narazie na odlaczonej sondzie i chodzi super .Ciekawe czy tak bedzie jak podlacze nowa a i z tym kasowaniem to musze skasowac bledy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jak samochod bedzie sie zachowywal na gazie bez lambdy

Jeśli masz IIgen. to chyba będzie "kulał" (nie robiłem nigdy takich testów :D ), ponieważ sterowanie odbywa się na podstawie wskazań sondy.

Opublikowano
mam gaz I generacji czyli ze srobka :D hehe a ta sonde co pokazalem to bedzie pasowac ?? i czy sam ja podlacze czy musze jechac do mechanika!! z moja znajomoscia to wiem co do czego !:)
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
Nie trzeba, komp sam się powinien zaadoptować ale warto je skasować np. dlatego, że przy kolejnej awarii nie będzie wiadomo co spowodowało błąd bo będzie ich już kilka. Poza tym błędy mogą zakłócać pracę ECU.
Opublikowano
odkod kupilem bmw. to nigdy nipodlacalem do kompa i niesparwdzalem u mechaniora czy cos jest padniete bo umnie w miescie niema chyba nawet takiego ktory by podlaczyl a najblizszy to mam 50 kM stad wiec chyba sie przejade i podlacze mysle ze koszt niewielki ale bedzie wiadomo co juz sie popsulo i czy wszytsko jest okej !!
NO TO JAZDA !!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
MaM pytanie a czy jak podlaczam sonde uniwersalna 4 przewodowa (jak ucielem wtyczke to biale kabelki mozna polaczyc bez roznicy ?? ktory z ktorym :?: :?
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
odlacz akumulator na pare min ok 15-30 i bedziesz mial wykasowane bledy bez podlaczania do kompa