Skocz do zawartości

[e39] mapa (chip) do 530d m57d30 manual 02'r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam, jestem po wymianie dwumasy luk, i sprzęgła sachs, klapki z kolektora usunięte, ogólnie rzecz biorąc noszę się z zamiarem zrobienia mapy w swoim e39, jako że bunia posiada skrzynię manualną co w przeciwieństwie do automata przy tym silniku nie wyklucza owej sensownej "imprezy" z mapą :) Wiem, że było gadki w tym temacie napewno wiele, aczkolwiek opcja typu szukaj nie wykazuje konkretu, proszę więc o znawców tematu z doświaczeniem jakiejś opinii na temat:

e39 530d M57D30 manual 2002 rok w sedanie...

1. gdzie najlepiej w Polsce ( najlepiej kilka najlepszych punktów) wykonać program pod moje e39

2. co wypadało by zrobić ewentualnie zanim podejmę się owej modyfikacji, co zaoszczędzi przyszłych niepotrzebnych kłopotów

3. jakie osiągi średnio udaje się uzyskać po optymalnej mapie w tym aucie...

4. jakieś częste skutki uboczne?...

Prosze nie pisać, "wymień olej, albo zadbaj najpierw o auto a nie już o chipie piszesz" bo nie jestem palcem robiony :D i to nie pierwsza bunia :wink: ale uważam, że od porady mądrzejszych ludzi w temacie chipa głowa nie boli, a wręcz przeciwnie...

Edytowane przez karolass
Opublikowano

Jest jaden dobry koles w te klocki ale na innym forum, na tym go nie widziałem, Programuje epromy pod dany silnik.

Poszukaj na tym forum i poczytaj jest tego sporo, duzo ludzi sie wypowiada i testuje jego pracę.

link do forum:

http://bmw-diesel.pl/forum/index.php

Koles który to robi jest pod nickiem bagor

Opublikowano

minusem takich chipów jest to, że są robione "na ślepo", nie wiadomo co tak naprawde uzyskasz po operacji.

Poza tym, jest masa tematów o chiptunigu, wystarczyło przeszukać forum

Opublikowano
Chipy bagora ludzie testuja już od 2009 roku, nikt z wiekszymi przebiegami sie nie skarżył że cos jest nie tak i sa tam podawane przebiegi w postach po których użytkownicy pisza co i jak, Ile przejechali juz na chipie klocków.
  • 2 tygodnie później...