Skocz do zawartości

E34 2.5 tds problem z rozrusznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, was mam do was pytanie co to moze byc chcem odpalic auto ze stacyjki to nie zapali sporadycznie tylko wiec pale go na krótko czyli zapłon przęłanczam i pale śrubokretem płaskim robiac zwarcie na rozruszniku aha i jeszcze jak chcem odpalic ze stacyjki to czasami słychac takie 'PYKNIĘCIA" i jak chcem zapalic to wyszystkie kontrolki przygasają wiec myśle tak ze to może byc wina szczotek w rozruszniku albo bedixa badz kostki stacyjki
Opublikowano

dziwne bo wygląda na to że rozrusznik za dużo prądu pobiera jak wszystkie kontrolki przygasają

podjedź do elektryka niech ci miernikami pobór prądu a jak palisz na krótko to normalnie szybko rozrusznik zapierdziela czy tak jakby chciał a nie mógł?

Opublikowano
U mnie występował podobny problem z odpalaniem. To była loteria. Przekręcałem kluczyk i nic albo "cykanie" automatu. Okazało się po wyjęciu, że wina leżała w przykręcanych przewodach. Po oczyszczeniu, i porządnym przykręceniu wszystko zaczęło działać jak należy.
Opublikowano
oo dzieki wam panowie wielkie dzieki teraz to juz bede wiedział na początek oczyscze przewody potem kupie nową kostke :))
Opublikowano
juz zrobione temat do zamkniecia sie okazało ze wszsytkie kable które ide do aku by lużne i az sie grzało i rozłanczałoo stacyjke na nowo kable zarobiłem nowa klema oczyszczona klema w aku popryskana płynem specjalnym na nowo poskrecane wszystko porządnie i pali od strzała juz :))