Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy podrzućcie jakieś pomysły, komputer wyrzuca błąd spalonych żarówek, na wyświtlaczu navi pokazuje następujące komunikaty:

Turn indicator rear right failure,

Turn indicator front left failure,

Fog light rear right failure,

Rear light left failure.

+ do tego wszystkiego szybko migające kierunkowskazy.

Problem polega na tym, że wszystkie żarówki świecą i są dobre :duh:

Pacjent E91 318d 2007r

Moje pomysły ograniczyły się do rozebrania lamp w klapie i oglądnięcia styków - wszystko jak nowe :|

INPA wyrzuciła następujące błędy: A8BC A8C2 A8C0 A8B9 A8B3 A8B0, po skasowaniu nie wróciły ale błąd żaówek świeci się dalej :mad2:

Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
a nie masz czasem założonych żarówek diodowych?? :)

Wszystko jak rozebrałem było jeszcze dziewicze.

Dzięki za pomysł z tym przekodowaniem :cool2:

• 2 lata później...
Opublikowano
Kolego i jak poradziłeś sobie z tym ? ja mam błąd lewego przedniego kierunku, raz mam raz nie mam raz działa raz nie :/ żarówka siedzi ta posrebrzana oczywiście sprawna :/ błąd A8B0.
Opublikowano

Witam serdecznie. Mam problem - mianowicie pojawia się komunikat - turn indicator rear right faliure - oczywiscie diody wszystkie świecą. Okablowanie pod osłoną akumulatora dziewicze i nie widać, żeby ktoś tam grzebał. Proszę o pomoc jak to rozwiązać. Żarówki sprawdziłem, przeleciałem kostki - problem nie znika.

pozdrawiam

Włochaty

Opublikowano
Żarówka (taka zwykła) może działać na krótko a komputer będzie wykrywał ją jako spaloną proponuje w ciemno wymienić.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
Żarówka (taka zwykła) może działać na krótko a komputer będzie wykrywał ją jako spaloną proponuje w ciemno wymienić.

Dokladnie. Miałem to samo, wymieniłem i wszystko ok.

-------------------

Artur

Opublikowano

Ok jutro spróbuję ją wymienić, pytanie może głupie ale czy taką do kierunku dostanie się na spacji paliw normalnie? Czy ona ma jakies specjalne oznaczenie?

pozdawiam i dzięki za podpowiedź.

Opublikowano
No tak, ale dużo się naczytałem o programowaniu BMW po rozłączenia akumulatora. Często pojawiają się jakieś błędy itd. Czy na pewno można bezproblemowo odłączyć aku w E90?
Opublikowano
Odłączyłem aku, niestety bez rezulatatu. Chylę jednak czoła bo z autem faktycznie nic sie nie stało. Problem jednak pozostał kierunek prawy wciąż mruga szybko pomimo wymiany żarówek... Jakieś podpowiedzi?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
i jak tam kolego znalazłeś rozwiązanie ?? mnie też trapi taka usterka tylko na domiar wszystkiego jest nie regularna :/ ostatnio mi mrugal szybko jak interesowalem sie wcześniej tematem teraz mialem dwa miesiace spokoju i znowu sie zaczelo kierunek przedni lewy nie dziala:/