Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie czy przerabiał ktoś wiązke m20 pod silnik m30.chodzi mi o to że mam ładną wiązke silnika z m20 a robiłem swapa na m30 i niestety ale mam pociętą wiązke i chciałbym wsadzić z m20.z góry dziękuje za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to nie jest jedno i to samo?Trzeba sprawdzić schematy wiązek i wszystko będzie wiadomo.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
M30 ma chyba czujnik spalania stukowego, a M20 nie.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może opisz dokładniej jak to wygląda.
Opublikowano
Wsadziłem cała wiązke z m20 jak i rownież kompa.podpiołem aku i patrząc miernikiem wszedzie jest prąd,na wtryskach,cewce,pompie.wygląda na to że ok jest,ale zastanawia mnie to gdzie wpiąć czujnik spalania i czy bedzie to śmiagać na kompie z 2.5.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki to silnik 3,5l?Bo oglądam schemat i wychodzi że m30 i m20 ma te same sterowniki czyli 1,3.Nie widzę tu nigdzie czujnika spalania stukowego.Są jakieś różnice jeżeli chodzi o EML.
Opublikowano
To jest silnik m30b35. Mam nastepny problem z ciekawosci parę minut temu podpiołem kompa z 3.5 i nie było nic wiec wsadziłem z 2.5 i tylko jest kontrolka smarowania i ładowania a nic wiecęj nie ma,zero prądu na pompie i reszcie osprzetu silnika. :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masa wiązki i kabel kabel z rozrusznika plusowy podłączone?Daj adres e-mail to wyśle ci rozpiskę wiązki,po angielsku ale zawsze coś.
Opublikowano
Wiec tak pompa chodzi,rozrusznik też.nie ma iskry ale prąd dochodzi do cewki,a na licznikach tylko dwie kontrolki są.schematy posiadam już. Nie mam już pomysłu gdzie szukać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do czujnika wału jesteś pewny że jest ok?Powinien tam podejść z m20 jeżeli miałeś sprawny.
Opublikowano
Iskra już jest winny był palec,i podejrzewam również że gdzieś jest masa przerwana i przez to nie ma komputera pokładowego.jutro sie pobawie to napisźe co ogarnołem.
Opublikowano
Silniczek już chodzi,ale na wiązce i kompie z 2.5.Potrzebuje teraz schemat a dokładniej rozpiske złącza silnika 2.5 z 88r i 3.5 też z 88r.