Skocz do zawartości

Wiązka m30 i m20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie czy przerabiał ktoś wiązke m20 pod silnik m30.chodzi mi o to że mam ładną wiązke silnika z m20 a robiłem swapa na m30 i niestety ale mam pociętą wiązke i chciałbym wsadzić z m20.z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A to nie jest jedno i to samo?Trzeba sprawdzić schematy wiązek i wszystko będzie wiadomo.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
  • Autor
Z tego co widziałem to m30 ma dodatkowy czujnik w głowicy.
Opublikowano
M30 ma chyba czujnik spalania stukowego, a M20 nie.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj troche sie bawiłem i ogarnołem wiązke,tzn prąd juz wszedzie jest tylko nie wiem pod co ten czujnik podłączyć?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może opisz dokładniej jak to wygląda.
Opublikowano
  • Autor
Wsadziłem cała wiązke z m20 jak i rownież kompa.podpiołem aku i patrząc miernikiem wszedzie jest prąd,na wtryskach,cewce,pompie.wygląda na to że ok jest,ale zastanawia mnie to gdzie wpiąć czujnik spalania i czy bedzie to śmiagać na kompie z 2.5.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jaki to silnik 3,5l?Bo oglądam schemat i wychodzi że m30 i m20 ma te same sterowniki czyli 1,3.Nie widzę tu nigdzie czujnika spalania stukowego.Są jakieś różnice jeżeli chodzi o EML.
Opublikowano
  • Autor
To jest silnik m30b35. Mam nastepny problem z ciekawosci parę minut temu podpiołem kompa z 3.5 i nie było nic wiec wsadziłem z 2.5 i tylko jest kontrolka smarowania i ładowania a nic wiecęj nie ma,zero prądu na pompie i reszcie osprzetu silnika. :mad2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Masa wiązki i kabel kabel z rozrusznika plusowy podłączone?Daj adres e-mail to wyśle ci rozpiskę wiązki,po angielsku ale zawsze coś.
Opublikowano
  • Autor
Wiec tak pompa chodzi,rozrusznik też.nie ma iskry ale prąd dochodzi do cewki,a na licznikach tylko dwie kontrolki są.schematy posiadam już. Nie mam już pomysłu gdzie szukać
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Co do czujnika wału jesteś pewny że jest ok?Powinien tam podejść z m20 jeżeli miałeś sprawny.
Opublikowano
  • Autor
Iskra już jest winny był palec,i podejrzewam również że gdzieś jest masa przerwana i przez to nie ma komputera pokładowego.jutro sie pobawie to napisźe co ogarnołem.
Opublikowano
  • Autor
Silniczek już chodzi,ale na wiązce i kompie z 2.5.Potrzebuje teraz schemat a dokładniej rozpiske złącza silnika 2.5 z 88r i 3.5 też z 88r.
Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki,jak odpale już na kompie z 3.5 zdam relacje.