Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie. Bardzo proszę o pomoc. Włączając nawiew w moim BMW z poszczególnych kratek wylatuje pełno syfu, jakieś liście kurz.

Chciałbym wiedzieć jak to wyczyścić i jak zabezpieczyć przed kolejnym nagromadzeniem się nieczystości. Czytałem coś o założeniu materiału (typu pończocha)

na kanał nawiewu, czy to dobre rozwiązanie? Czy są może jakieś preparaty do tego, czy może trzeba rozebrać cały nawiew i wyczyścić?

Z góry dziękuje za pomoc

Obrus

Opublikowano
Pewnie nie masz filtrów lub filtra a to zależy czy masz klimę czy nie.Jeżeli nie masz to w podszybiu przy wentylatorze powinny być umieszczone dwa stożkowe filtry kabinowe a jeżeli masz klimatyzację to filtr umieszczony powinien być za nagrzewnicą dostęp do niego jest po demontażu schowka.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Niestety nie mam klimy. Filtry stożkowe znajdują się po stronie silnika czy wewnątrz samochodu pod szybą?