Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem ostatnio E90 LCI. Przy włączeniu samego zapłonu (wciśnięciu raz START bez sprzęgła) na zegarach pokazywał się duży wykrzyknik. Po odpaleniu mały trójkącik z wykrzyknikiem. Sprawdzałem na Idrive to pokazywał tylko, że nie ma płynu spryskiwacza. Czy to mogłobyć przyczyną takiego dużego wykrzyknika na zegarach przy włączeniu zapłonu?

Jakby był ktoś z okolic wawy z kompiem kto mógłby pomóc w oględzinach prosze o kontakt:).

Opublikowano
Dzięki za odpowiedz... Jeszcze jedno co mnie nurtuje... Na jeździe testowej dopoki nie wykasowałem cały czas pokazywał spalanie na ostatnich 100 km - 0,4l/100 km. Czemu tak mogło się zaciąć? Czyzby było kombinowane przy zegarach?
  • 9 lat później...
Opublikowano

Cześć,

chciałbym podbić temat. Rozładował mi się akumulator przy ostatnim uruchamianiu silnika (zakręcił raz i stanął). Przy kolejnym naciśnięciu przycisku Start już nie ruszył rozrusznikiem. Podpiąłem się kablami innym autem, ale efekt był ten sam, nic się nie działo. Wymontowałem akumulator i podpiąłem do prostownika. Po naładowaniu włożyłem akmulator do auta, ale efekt jest ten sam. Co może być problemem? Czy mogł się spalić jakiś bezpiecznik? Czy może akumulator jest już w tak złym stanie że auto nie może odpalić? A może silnik się zablokował w takiej pozycji przy odpalaniu, że rozrusznik nie może nim ruszyć?

Pacjent e90 330i 2007 N52

Z góry dzięki za wszelką pomoc, bo auto mam w niskim garażu podziemnym i może być problem z jego wyciągnięciem...

Opublikowano
A może to po prostu rozrusznik padł? Skoro prąd jest a nie kręci to pewnie coś z rozrusznikiem lub jego zasilaniem (brak plusa lub masy).