Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wiem że było kilka tego typów tematów , ale jest wiele typów co do wyborów tarcz , wiele osób poleca ATE , ale jest też sporo osób które nie są zadowolone z tych tarcz , miło by było jak ktoś by się wypowiedzieć jaki tarcze wybrać , bo myślałem o wentylowanych , ale wtedy już wzrastają koszty , bo dochodzą zaciski itp , co byście proponowali w dobrej cenie , a przede wszystkim jakościowo , może być zestaw z klockami

Pozdrawiam , i czekam na Wasze opinie.

Opublikowano
chodzi o tarcze na tył tak skoro nie sa wentylowane tak?co do tarcz to to mogłbym ci polecic z tej wyzszej połski TRW czy boscha chyba ze jeszcze wyzsza połka to brembo.ja osobiście mam teraz załozone angielskie mintexy i daja rade i sa w dobrej cenie.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie atik, sporo podstawowych wersji e36 ma niewentylowane tarcze tarcze z przodu. ATE,TRW, textar, zimerman i trzeba dobrze założyć, bo nie prawidłowy montaż zniszczy każdą tarcze, nawet ja bedzie kosztowac milion dolarów.

PZDR>

Opublikowano
Nie atik, sporo podstawowych wersji e36 ma niewentylowane tarcze tarcze z przodu.

PZDR>

a tego to nie wiedziałem mysłałem ze kazda e36 miala wentylowane z przodu.no chyba ze w tych słabszych silnikach byly tylko montowane czy np 2,5 tez?

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak się nie mylę to wersje 316 i 318 bez abs miały zwykłe tarcze, cala reszta miała już wentylowane z przodu. Tak mi się coś kojarzy, ale reki nie dam obciąć.

Też słyszałem pozytywne komentarze na temat Mikody, ale praktyki z tymi tarczami nie mam.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to się możę mylę, pewnie wszystkie 316 i 318 mialy zwykłe tarcze :) jestem za modyfikacją tym bardziej ze uzywane zacisku nie nie są drogie. Nie zapomnij o jarzmach zacisku...mod warty, szczególnie przy chamowaniu z wiekszych prędkości gdzie zwykłe tarcze już puchną a wentyle trzymają.

PZDR>

Opublikowano

Bosch kupiłem ostatnio za 152zł (tarcze na przód).

Więc nie baw się w chińskie cuda.

Bynajmniej na moich jest, że sdiełano w Germanii :P

A co do modów na wentyle-zrobisz jak chcesz, ale wg mnie w 316 to nie ma sensu.

Opublikowano
Bosch kupiłem ostatnio za 152zł (tarcze na przód).

Bynajmniej na moich jest, że sdiełano w Germanii :P

Tak w chinach nakleili naklejkę made in germany

Opublikowano

Tak :p

I na tarczach tez nabili punte z nr części, logiem producenta i miejscem produkcji....

Co jak co, ale one są po prostu w takiej cenie-popatrz nawet w sklepach z częściami do BMW.

Opublikowano
Przecież nie piszę że to są złe tarcze tylko bosch nic nie produkuje w Europie wszystko w chinach.Dla bmw i innych marek niemieckich wiele części jest produkowane w chinach jak i również w Polsce i nie ma co się sugerować naklejką czy logo made in germany.w Polsce są produkowane układy wspomagania do francuskich aut a na częściach pisze made in france.Nie znaczy to że te części są kiepskiej jakości wręcz przeciwnie
Opublikowano
Bosch mogę śmiało polecić-jeżdżę sporo po bieszczadzkich wzniesieniach i mają hamulce co robić, na przód dałem Bosch a na tył SBS, po roku z tyłu porobiły się wżery, plamy jakieś itp, tarcze przetoczone, założone inne klocki (myślałem że one są kiepskie), po pół roku dalej jakieś dziurki i rowki... zmieniłem tył także na Bosch, klocki Bosch i tarcze ślicznie wyglądają i dobrze działają.
Opublikowano

Do amerykańców też :)

W zeszłym roku u kolegi w Dodge Durango montowaliśmy nagłośnienie.

Po ściągnięciu podsufitki okazało się, że większość elektroniki jest chińska :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak zmienisz zaciski i jarzma na wersję wentylowaną to jak najbardziej :D

PZDR>