Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc :) chialbym dowiedziec sie od Was czy elektryczne podnosniki szyb

z compacta 93' pasuja do przednich szyb sedana 93' e36?? pawnie nie... ale moze :)?? dzieki!!

Opublikowano

Ja się sam zastanawiam, ale nad podnośnikami od coupe do sedana.

Wiem, że cały mechanizm napewno jest inny, ale zastanawia mnie fakt czy nie można samych silniczków od coupe przełożyć w miejsce korbek do sedana.

I jeszcze jedno pytanie, czy silniczki podnosząc lub opuszczając do oporu okno zatrzymują się na zasadzie bezpiecznika przeciążeniowego, czy są jakieś styki.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
podnośniki szyb nie mają żadnych krańcówek !! działają tylko na bezpiecznikach przeciążeniowych.... zmianiałem u siebie w sedanie mechanizmy na elektrycznei też przerabiałem ten temat więc mechanizmy od sedana nie pasują do kompakta i coupe ani odwrotnie!!! za to kompakt i coupe są takie same bo oba te modele są dwu drzwiowe i te drzwi są dłuższe niż w sedanie. Do sedana za to pasują od kombi..
Opublikowano

Witam! Żeby nie tworzyc nowego tematu, podlaczam się do tego.

Chciałbym się dowiedziec, czy mechanizm podnoszenia szyby od strony kierowcy manualny (na korbke) będzie pasował do drzwi z elektrycznym podnoszeniem szyb (tez po str kierowcy). Chodzi mi o sam metalowy mechanizm windujący szybe do góry - czy jak kupię taki z korbką to bede mógł go wsadzic do drzwi z elektryka i zamast korby przyłączyć silniczek. Moj samochód to 325 tds sedan z '94 roku , mechanizm podnoszenia na korbkę zrodłowy tez z sedana. Dziękuje za odpowiedzi!

Opublikowano

niestety nie da się tego zrobić gdyż mechanizmy są całkiem inne i nie przystosowane do zamontowania silnika do elektryki!!!

jeśli byłby ktos zainteresowany to mam na zbyciudwa mechanizmy na korbke do przednich drzwi do sedana w idealnym staniepozostały mi po założeniu elektryki....